Deel dit artikel ‹ Terug

PLUS Kleffenloop op zondag 22 april

Geplaatst op: zondag 22 april 2012


Op zondag 22 april organiseert Atletiekvereniging Sporting Boxmeer alweer haar tweede editie van de PLUS Kleffenloop. Voorinschrijven is mogelijk tot uiterlijk donderdag 19 april.

Het parcours van de Kleffenloop is hetzelfde als in 2011 en gaat door de prachtige bossen rond Overloon en langs enkele Overloonse toeristische trekpleisters. Het begin van het parcours gaat dwars door het Liberty Park (Nationaal Oorlogs- en Verzetsmuseum), langs een tank uit de tweede wereldoorlog, onder een Bailey-brug door en langs Hare Majesteit koningin Wilhelmina. Na het Liberty Park gaat het parcours richting de Kleffen en het Engels militair kerkhof en loopt daarna langs recreatieplas het Schaartven en de 25 meter hoge uitkijktoren. De deelnemers waren vorig jaar vol lof over het prachtige parcours dus er was geen enkele reden om aanpassingen te doen.

Start/finish en afstanden
De start en finish van de PLUS Kleffenloop is bij sporthal De Raaijhal aan de Raaijweg 15 in Overloon. Voor de jeugd zijn er twee afstanden: de Bambinoloop van 250 meter en de Jeugdloop van 1 km. Overige deelnemers kunnen kiezen tussen de 5 km, de 10,5 km en de halve marathon. De lopers van de halve marathon lopen twee maal de ronde van de 10,5 km. De starttijden zijn als volgt: bambinoloop om 9.30 uur, 1 km om 9.45 uur, 5 km om 10.30 uur, 10,5 km en halve marathon om 10.40 uur.
Er is voldoende kleed- en doucheruimte aanwezig.

Voorinschrijven
Veel deelnemers hebben al gebruik gemaakt van de voorinschrijving en ze zijn afkomstig uit een grote regio. Oost-Brabant en Noord-Limburg zijn goed vertegenwoordigd, maar er komen ook inschrijvingen uit Duitsland en Frankrijk. Door voorinschrijving krijgt men korting op het inschrijfgeld. De bambinoloop kost dan € 1,?, de 1 km € 2,?, de 5 km € 4,?, de 10,5 km € 5,? en de halve marathon € 8,?. Inschrijven kan via de website www.avsportingboxmeer.nl. De betaling gaat via automatische incasso na de wedstrijd. Let op: de voorinschrijving sluit op donderdag 19 april. Op de dag zelf is inschrijven mogelijk tot een half uur voor de start van de wedstrijd. De kosten zijn dan wel iets hoger.

Extra´s
Alle volwassen deelnemers kunnen meedoen aan een prijsvraag. Restaurant De Keulsche Pot stelt een brunch voor twee personen beschikbaar voor degene die het goede antwoord geeft op de vraag: welke tijd loopt de winnende vrouw op de halve marathon bij de Kleffenloop 2012? Voor de kinderen die meedoen is er een loterij waarbij vier kinderen ieder twee toegangskaarten voor het ZOO-parc kunnen winnen. Bovendien krijgen alle deelnemende kinderen een bon voor een ijsje van Pannenkoekhuis Museumzicht.

De PLUS Kleffenloop is een onderdeel van de regionale Rabo Run trimloopcompetitie.

Meer informatie is te vinden op www.avsportingboxmeer.nl. Het is ook mogelijk om contact op te nemen met Marianne Aerts, tel. 0485-383838 of e-mail wedstrijdsecretariaat@avsportingboxmeer.nl.