Deel dit artikel ‹ Terug

Lezing over Reisfotografie en Workshops Bloemschikken in Museum Het Petershuis

Geplaatst op: dinsdag 17 april 2012


Op dinsdag 17 april a.s. verzorgt fotograaf Frank Muller een lezing over reisfotografie in Museum Het Petershuis in Gennep. Frank Muller is auteur van het handboek Fotograferen Onderweg. Tijdens zijn boeiende en rijkelijk met voorbeelden geïllustreerde lezing komen alle aspecten van reisfotografie aan bod: compositie, lichtval, kleurgebruik, de voordelen van digitale fotografie, portretfotografie in het (verre) buitenland etc.. Aanvang van het programma is om 20.00 uur. De inloop is vanaf 19.30 uur. De toegangsprijs bedraagt € 3,50 euro, inclusief een kopje koffie of thee bij ontvangst en een bezoek aan de huidige fototentoonstelling naar aanleiding van de fotowedstrijd Floriade, waar naast de dertig mooiste foto’s ook prachtige bloemstukken te bewonderen zijn, samengesteld door Manuela van Arensbergen. Zij verzorgt tijdens de duur van de tentoonstelling enkele leerzame workshops bloemschikken, zowel voor volwassenen als kinderen.

Frank Muller’s passie voor fotografie is gegroeid tijdens de vele reizen die hij maakte. Twaalf jaar geleden gaf hij zijn baan op om professioneel fotograaf te worden. Frank werkt nooit in een studio, maar altijd op locatie. Vanuit die ervaring vertelt hij wat de essentie van fotografie is. Ruim honderd mooie, leerzame, maar ook mislukte foto’s passeren tijdens de lezing de revue. Muller neemt de toehoorders in vogelvlucht mee door landen in Azië, Noord-Afrika , Midden- en Zuid-Amerika en diverse landen in Europa. De getoonde foto’s dienen één doel: inzicht krijgen in technieken om nog mooiere reisfoto’s te kunnen maken. De lezing biedt plaats aan maximaal 50 bezoekers. Geïnteresseerden kunnen tijdens de openingstijden aan de balie van Museum Het Petershuis vooraf een plaats reserveren. Niet-gereserveerde zitplaatsen blijven beschikbaar tot de avond van de lezing. In verband met de veiligheid: vol is vol! Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen. Zie voor de laatste berichten: www.museumhetpetershuis.nl. De fototentoonstelling n.a.v. de Floriade fotowedstrijd is tot en met zondag 6 mei a.s. in het museum te bezichtigen. Manuela van Arensbergen zal tijdens de looptijd van de fototentoonstelling enkele workshops bloemschikken geven in het museum, voor volwassenen en kinderen. Zie voor meer informatie over en aanmelden voor deze boeiende workshops de website van Museum Het Petershuis, www.museumhetpetershuis.nl.

Museum Het Petershuis, Niersstraat 2 te Gennep is voor het publiek geopend van woensdag t/m zondag tussen 14:00 en 17:00 uur. Nadere informatie over het programma is te verkrijgen bij Museum Het Petershuis of op www.museumhetpetershuis.nl.