Deel dit artikel ‹ Terug

Trainingen om slaapklachten en piekeren te verminderen

Geplaatst op: donderdag 29 maart 2012



Verminder uw slaapklachten met een korte training

Slaapklachten en overmatig piekeren komen veel voor. Gelukkig is er wat aan te doen. Hoe eerder, hoe beter! U kunt op korte termijn bij de afdeling preventie van GGZ Oost Brabant starten met de nieuwe trainingen 'Slapen doe je zo' en 'Denk je wel'.

De training 'Slapen doe je zo' richt zich op mensen die slaapklachten ervaren en hier iets aan willen doen. De training geeft u inzicht in hoeveel en hoe goed u slaapt. Verder leert u vaardigheden om uw slaap positief te beïnvloeden en om de mogelijke stoorzenders van uw slapen beter te controleren. De training bestaat uit 6 bijeenkomsten van 2 uur.
Goed slapen is immers belangrijk om je overdag voldoende fit en uitgerust te voelen. Bovendien is het onprettig 's nachts wakker te liggen. Slaapklachten kunnen - soms ongemerkt- leiden tot chronische klachten; het is daarom belangrijk uw klachten actief aan te pakken.

Piekeren
De training 'Denk je wel' richt zich op mensen die last hebben van vaak of veel piekeren. We denken vaak dat we met piekeren tot oplossingen voor moeilijke dingen zullen komen. Intussen draaien onze gedachten meestal in cirkels rond en raken we juist meer of verder van huis. De gedachtenpatronen, de denkgewoontes nemen ons ongemerkt dusdanig op de loop, dat onze klachten verergeren of ons langer last geven dan nodig en goed voor ons is.
De training 'Denk je wel' bestaat uit 4 bijeenkomsten van 2 uur.

Aanmelden
Trainingen worden afhankelijk van de aanmeldingen gegeven in Boxmeer of Gennep.
Wilt u meer informatie? Wilt u aanmelden voor een kennismakingsgesprek? Bel of mail naar de Afdeling Preventie GGZ Land van Cuijk en Noord-Limburg, telefoon 0485 84 7250 of mail preventie@ggzlvc.nl .

In een kennismakingsgesprek bekijken we wat uw klachten zijn en waar u naar op zoek bent. Ook zullen we eventuele alternatieven (bijv. training 'voluit leven', 'mindfulness', 'omgaan met stress', 'angst de baas', 'in de put, uit de put') met u bespreken. Pas na het kennismakingsgesprek wordt definitief besloten of u gaat meedoen aan een training.