Deel dit artikel ‹ Terug

Meer weten over acupunctuur bij migraine?

Geplaatst op: donderdag 29 maart 2012Fysiotherapeut en acupuncturist Marcel Peters uit Mill geeft ook dit jaar weer een aantal voorlichtingsavonden rond de mogelijkheden van acupunctuur. Wist u bijvoorbeeld dat acupunctuur prima kan helpen bij pijnbestrijding en een tennisarm? Eerder dit jaar was er al een voorlichtingsavond over acupunctuur bij hooikoorts. Op dinsdag 10 april staat acupunctuur bij migraine centraal. Toegang is gratis.

Troebel zicht, lichtflitsen, gedeeltelijk verlies van het gezichtsvermogen, overgevoeligheid voor licht en geluid, misselijkheid en overgevoeligheid voor bepaalde geuren. Dat zijn enkele symptomen van migraine. Maar het is meestal het duidelijkst gekenmerkt door een kloppende Hoofdpijn. De pijn komt meestal aan één kant voor maar kan dubbelzijdig optreden en hoeft ook niet altijd aan dezelfde kant op te treden.
Over het ontstaan van migraine is nog veel onzeker. Sommige artsen menen dat migraine wordt uitgelokt door stress, weer anderen geven voeding zoals chocolade de schuld. Duidelijk is wel dat het erfelijk is en daardoor vaker binnen een familie voor kan komen. Een schrale troost voor patiënten is dat wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat de hersenen van migraine patiënten 'alerter' zijn dan hersenen van proefpersonen zonder migraine klachten.

Net als veel andere klachten is ook migraine met acupunctuur te behandelen. Tijdens een aantal voorlichtingsavonden dit jaar met telkens een ander thema, wil Marcel Peters uit Mill in de praktijk demonstreren wat er zoal mogelijk is. Natuurlijk kunt u op deze avonden ook vragen stellen en zal Marcel meer vertellen over de verschillende behandelwijze. Dit alles is uiteraard geheel vrijblijvend en gratis toegankelijk.

De avond over acupunctuur bij migraine begint op dinsdag 10 april om 19.30 uur en duurt tot 21.00 uur. Deze voorlichtingsavond wordt gehouden in de praktijk van Fysiotherapie Mill aan de Langenboomseweg 2b. In verband met een beperkt aantal deelnemers is aanmelden voor deze voorlichtingsavond gewenst. Dat kan via tel. 0485-451107 of info@fysiotherapiemill.nl.