Deel dit artikel ‹ Terug

Miljoenen jaren oud tandje te zien in bezoekerscentrum de Kuilen

Geplaatst op: woensdag 28 maart 20121e en 2e paasdag vanaf 11.00 uur Bezoekerscentrum de Kuilen Valkweg in Mill

Een aantal jaren geleden vond Bert Keereweer uit Grave een bevertandje op de Kuilen tussen Mill en Langenboom. Uit onderzoek is gebleken dat het tandje tussen de 3 en 4 miljoen jaren oud is. Tijdens de paasdagen is het tandje en diverse andere materialen die Bert op de Kuilen vond te zien in bezoekerscentrum de Kuilen aan de Valkweg in Mill. Bert zal zelf van 14.00 uur tot 17.00 uur aanwezig zijn om een toelichting te geven. Toegang is uiteraard gratis.

Bezoekerscentrum de Kuilen is te vinden in Logement de Valkhoeve aan de Valkweg in Mill aan de rand van natuur- en recreatiegebied de Kuilen. Recreatieplas De Kuilen is ontstaan door
zandwinning. Hierbij werden regelmatig restanten uit het verleden gevonden waaronder haaientanden en overige fossielen. In twee tijdsbalken aan de muur in het bezoekerscentrum wordt een lange historie van dit bijzondere stuk grond weergegeven. Er is een diversiteit aan fossielen te bezichtigen, allen afkomstig uit De Kuilen.

Het bezoekerscentrum is iedere zondag geopend vanaf 11.00 uur. Naast informatie over de Kuilen is er voor kinderen in de vorm van een kleuterhoek en een buitenspeeltuin ook het een en ander te beleven. Tijdens de Paasdagen (zondag 8 en maandag 9 april) is er een gedeelte van de vondsten te zien die Bert Keereweer op de Kuilen vond. Bert is op 1e en 2e Paasdag tussen 14.00 uur en 17.00 uur aanwezig. Hij geeft u dan graag persoonlijk een toelichting op de gevonden zaken.

Zie voor meer informatie www.devalkhoevemill.nl