Deel dit artikel ‹ Terug

Vrolijk Pasen in Zoo Parc Overloon

Geplaatst op: dinsdag 27 maart 2012


De lente breekt aan en dat zorgt voor bijzondere geboortes en spannende activiteiten; het wordt een vrolijk Pasen in Zoo Parc Overloon! Tijdens het Paasweekend is er genoeg te beleven: kinderen kunnen alles te weten komen over eieren door mee te doen aan speurtocht ‘Eitje’, in de Beestenboelkar zijn veren, vachtjes en schedels te bekijken, kinderen kunnen zich laten schminken als een Paasei en meeleven met het spannende Paasavontuur die de dieren in de poppenkastvoorstelling beleven! En natuurlijk ontbreekt ook de Paashaas niet!

Nieuw leven
Bij Pasen hoort nieuw leven en dat is ook in Zoo Parc Overloon te merken. Eerder dit jaar zijn al een aantal wallabies geboren. Ze zitten nog veilig bij moeder in de buidel, maar voor de oplettende bezoeker is wel te zien dat enkele trotse moeders rondspringen; uit verschillende buidels steekt regelmatig een pootje of een kop! Ook het jong van de goeldi’s (een dwergapensoort) doet het goed; behendig klimt het jong zelf al in bomen en takken, maar regelmatig zoekt het nog de warme rug van vader of moeder op.

De vier cheetahwelpen Tino, Reza, Zayra en Tahnee die eind vorig jaar geboren werden mogen inmiddels onder begeleiding van hun moeder Xavannah hun buitenverblijf verkennen. Van moeder krijgen ze de komende maanden les in sluipen, jagen en sprinten. De jonge cheetahwelpen zijn elke dag te bewonderen in Cheetah County. Vanuit diverse uitkijkpunten in dit gebied is de cheetahfamilie niet uit het oog te verliezen. Nieuwsgierig als de jonge welpen zijn, staan ze in de Cheetah Shelter geregeld neus aan neus met bezoekers, een unieke ervaring. Mis het niet en zie dit jaar het jonge kroost in Zoo Parc Overloon opgroeien!

Een Ei hoort erbij…
Een Ei hoort erbij… Niet alleen tijdens Pasen, maar tijdens het gehele voorjaar worden in de dierenwereld veel eieren gelegd en dieren geboren. Daarom start met Pasen de voorjaarsspeurtocht ‘Eitje’. Door de speurtocht te maken komen deelnemers van alles te weten over eieren. Hoe kan het dat in sommige nesten de eieren tegelijk uitkomen en kunnen eieren luisteren? Op deze en andere vragen krijgen de deelnemers aan de speurtocht antwoord.

Volop activiteiten voor de kinderen
Voor de jonge bezoekers is het extra feest tijdens Pasen. Zo beleven de dieren een spannend avontuur tijdens de poppenkastvoorstelling en kunnen de kinderen worden geschminkt als kleurige paaseieren. Bij de verschillende Zoo Times vertelt de dierverzorger allerlei bijzondere wetenswaardigheden over dieren als witwanggibbons, kleine panda’s en kamelen. In het kindertheater worden magische voorstellingen gegeven tijdens de Magic Zoo Show. Als de kinderen met de paashaas op de foto willen moeten ze snel zijn, voor ze het weten is hij alweer verder gehuppeld! Bij de educatiekar Beestenboel kan jong en oud zelf voelen, ruiken, horen en ontdekken hoe bijzonder de dierenwereld is.
www.overloonzoo.nl