Deel dit artikel ‹ Terug

A Night at the Opera. De Staatsopera van Tatarstan

Geplaatst op: maandag 26 maart 2012


In operalanden als Italië en Rusland hebben ze het geluk dat er met grote regelmaat operagala’s worden opgevoerd, al dan niet rond een thema samengesteld. Het is een traditie die we in Nederland nog niet zo kennen, maar dat zal niet lang meer duren.

‘A Night at the Opera’ is namelijk dé gelegenheid om kennis te maken met opera en voor de kenner een uitgelezen kans de mooiste en meest aangrijpende melodieën, aria’s en duetten van Verdi, Puccini en al die andere grote componisten op één avond te beleven.

Tien internationale topsolisten, een koor van 48 dames en heren en een orkest van 56 musici zullen onder de bezielende leiding van dirigent Renat Salavatov en muzikaal leider Milos Kejci de mooiste operamuziek ten gehore brengen. Bekende solisten die inmiddels hun medewerking hebben toegezegd zijn Irina Gagite (dramatische sopraan), Achmed Agadi (tenor)en Katja Egorova (mezzo).
Zij brengen voor u onder andere de indrukwekkende Triomfmars uit Aida, het overbekende slavenkoor uit Nabucco en het zwoele Habanera uit Carmen, om maar een kleine greep te doen uit het programma dat we voor u voorbereiden.
A Night at the Opera, een avond vol prachtige muziek!

De voorstelling is met Nederlandse boventiteling.

Schouwburg Cuijk
Di 3 april, 20.15 uur