Deel dit artikel ‹ Terug

Kom een middag dierverzorgen in Zoo Parc Overloon

Geplaatst op: woensdag 21 maart 2012Het blijft de droom van heel veel kinderen: dierverzorger worden. Deze droom kan voor één middag uitkomen! Elke zaterdag- en woensdagmiddag van 24 maart tot en met 7 april krijgen kinderen van 6 t/m 11 jaar in Zoo Parc Overloon tijdens de activiteit KidsPower de kans om te ervaren hoe het voelt om dierverzorger te zijn: dierverblijven schoonmaken, voer klaarmaken en natuurlijk ook de dieren voeren! Na afloop van deze speciale middag staat voor de deelnemers een patatje klaar en krijgt iedereen een oorkonde uitgereikt. KidsPower kost € 8,50 per persoon, dit is exclusief entree. Vanwege beperkte deelname is reserveren noodzakelijk*.

Dit jaar staat een speciaal thema centraal tijdens KidsPower: “Feed Me”. Ook voor dieren is het belangrijk dat ze goed en gezond eten. Apen vinden banaan heerlijk maar van teveel banaan worden ze te dik. Net als veel kinderen zijn stokstaartjes niet zo dol op andijvie en witlof en eten ze liever een stukje vlees of insecten. Toch is het belangrijk dat zij groenten en fruit eten zodat ze voldoende vitamines en mineralen binnen krijgen. Daarom is voor iedere diersoort in Zoo Parc Overloon een voedingsrichtlijn opgesteld waarin staat beschreven wat welke diersoort eet.

Na het klaarmaken van de maaltijden in de voederschuur is het moment aangebroken om poep te ruimen, want ook dat is een taak voor een echte dierverzorger! Gewapend met kruiwagen, emmer, schep en hark zullen de deelnemers tijdens KidsPower ervoor zorgen dat het verblijf van de dieren weer schoon is voor de nacht.

Dan is het tijd om de dieren te voeren: een hele bijzondere ervaring. De neusberen krijgen hun dagelijkse portie vlees, de stokstaartjes genieten van hun groenten en fruit, terwijl de pelikanen zich tegoed doen aan vis. Sommige klaargemaakte traktaties worden in de verblijven verstopt. Voordat de dieren kunnen genieten van al dat lekkers, moeten ze dus eerst aan de slag om de lekkere hapjes te bemachtigen.

Als afsluiting van het grote avontuur krijgen de deelnemers een heerlijk patatje en als herinnering een mooie dierverzorgeroorkonde uitgereikt.

KidsPower is elke zaterdag- en woensdagmiddag van 24 maart tot en met 7 april en start om 13:30 uur. De kosten bedragen € 8,50 per persoon, dit is inclusief activiteit, patat, drinken en oorkonde, maar exclusief entree tot Zoo Parc Overloon.

* In verband met beperkte deelname is reserveren noodzakelijk, er is zijn nog maar een aantal plaatsen beschikbaar, dus wacht niet te lang! Inschrijvingen kunnen telefonisch worden doorgegeven via 0478 64 00 46.


Openingstijden: oktober t/m april 10:00 – 17:00 uur, mei t/m september 09:30 – 18:00 uur.

Entreeprijzen: volwassenen € 17,00, 65 + € 15,00 en kinderen 3 t/m 11 jaar € 14,50

Zoo parc Overloon, Stevensbeekseweg 19-21, 5825 JB Overloon tel: 0478 64 00 46 www.overloonzoo.nl

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via 0478-64 00 46