Deel dit artikel ‹ Terug

Gemeenten Land van Cuijk van start met regionale woningmarktstrategie

Geplaatst op: donderdag 8 maart 2012De gemeenten Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en Sint Hubert en Sint Anthonis streven naar een woningmarkt die aansluit op de toekomstige woonbehoeften in dit gebied. Om vraag en aanbod beter op elkaar af te stemmen, wordt er door de gemeenten en de marktpartijen Mooiland Maasland en Pantein Zorg een gezamenlijke woningmarktstrategie ontwikkeld. Hiervoor worden onder andere de woonwensen van de inwoners via een digitale woonenquête in beeld gebracht.

Van 7 maart tot en met 10 april 2012 worden de inwoners van het Land van Cuijk van zestien jaar en ouder uitgenodigd om aan het digitale woonbehoefte onderzoek deel te nemen. Inwoners kunnen hiervoor de website https://www.woneninlvc.nl bezoeken. In de week van 26 maart wordt hierover nog huis-aan-huis een informatiebrief verstuurd.

Met deze enquête willen de vijf Land van Cuijk gemeenten een beeld krijgen van de toekomstige woonwensen van de inwoners in deze regio. Deze informatie wordt gebruikt om vraag en aanbod, qua aantallen, type, aard en ligging van woningen beter op elkaar af te stemmen.

De woningmarkt Land van Cuijk
De woningmarkt staat op korte termijn sterk onder invloed van de huidige economische crisis. Op de langere termijn is er sprake van zowel een afzwakkende bevolkingsgroei als een sterk veranderende bevolkingssamenstelling. De regio biedt momenteel een betaalbaar alternatief in de buurt van een stedelijke omgeving (driehoek Nijmegen, Venlo en Eindhoven). Het is noodzakelijk om tijdig een visie en strategie te ontwikkelen zodat de woningmarkt aansluit op de toekomstige woonbehoefte. Hierin voorziet de woningmarktstrategie van het Land van Cuijk.

Land van Cuijk
Het is goed wonen in het Land van Cuijk. Het uitgebreide landstedelijke voorzieningenniveau, de recreatiemogelijkheden, de ontsluiting en het typische Brabantse verenigingsleven maken van de gehele regio een plaats om als inwoner trots op te zijn. En om trots op te blijven.