Deel dit artikel ‹ Terug

Twee dagen vol verrassingen op het PlatteLand van Cuijk

Geplaatst op: woensdag 7 maart 2012


Wederom een 'Ons Plattelands Rondje'  in 2012
Op 19 en 20 mei zal alweer de derde editie van OnsPlattelandsRondje gaan plaatsvinden. Meerdere wandel-, fiets- en autoroutes dwars door het Land van Cuijk met daarin aandacht voor bedrijvigheid, historie en cultuur.

In 2010 en 2011 werden de eerste twee edities van OnsPlattelandsRondje gehouden. Een doorslaand succes, waar in twee dagen tijd meer dan duizenden bezoekers op afkwamen. Dit jaar zijn er in het derde weekend van mei opnieuw meerdere nieuwe wandel-, fiets- en autoroutes die door het Land van Cuijk voeren. De vereniging Het Verrassende PlatteLand van Cuijk organiseert de tochten, waarbij de deelnemer onderweg meerdere verschillende plattelandsbedrijven kan bezoeken. Bedrijven die allemaal lid zijn van de vereniging en u kennis willen laten maken met wat onze regio te bieden heeft, zoals Kampeerboerderij De Nieuwenhof en schaapskudde Ovis & Eco in Mill, verkozen tot het beste Plattelandsbedrijf van 2011 of Ezelgasterij ´Aan de Maasheggen´ in Groeningen, verkozen tot het leukste Plattelandsbedrijf van 2011. Maar ook diverse koffieschenkerijen en theetuinen in de regio openen haar deuren, alsmede diverse plattelandswinkels, overnachtingsmogelijkheden en onze enige wijngaard die de regio rijk is.

Routebeschrijvingen
De routes hebben verschillende lengtes. U kunt overal starten en zelf bepalen hoelang u de route wilt volgen. Het is mogelijk om één of meer routes met elkaar te combineren. Voor gezinnen met kinderen zijn de routes ook in te korten. Onderweg kunt u afstappen en de aangesloten bedrijven bezoeken, want tussen 11.00 en 17.00 uur zetten zij hun deuren wagenwijd voor u open. Op elke route wordt koffie en thee met een versnapering aangeboden.

De fietsroutekaartjes inclusief routebeschrijving en georganiseerde activiteiten langs de route, zijn vanaf 1 april te vinden (en te downloaden) op: onsplattelandsrondje.nl. NB: De routes blijven een jaar lang op internet staan en zijn het hele jaar door te fietsen.