Deel dit artikel ‹ Terug

Wellnessboot in Mill locatie voor NK opgietingen

Geplaatst op: dinsdag 6 maart 2012Saunameester Wellnessboot Mill door naar halve finale

In de maanden maart en april zijn er op diverse locaties in Nederland voorrondes voor Saunameesters. Op maandag 12 maart is de Wellnessboot aan de Hoogveldseweg in Mill het decor voor deze onderlinge strijd. Deze dag zal een deskundige jury de prestaties van de Saunameester beoordelen rond diverse opgietingen die zij gaan doen. De winnaars van deze voorronde gaan door naar een grote finale.

Onlangs wist Gabriëlla de Lorijn, saunameester op de Wellnessboot in Mill al door te dringen naar de halve finale. Dit deed zij op een voorronde in Doetinchem. Renske Loenen, ook werkzaam op de Wellnessboot staat op 19 maart in Nijmegen in de voorronde.

Een Sauna meester (man of vrouw) is iemand die belast is met het opgieten van water met etherische oliën en wapperen met een handdoek. Dit geeft gasten een extra dimensie aan hun Saunabezoek. Saunameesters houden wedstrijden rond opgietingen, ook wel Löyly of Aufguss genoemd, om ook onderling van elkaar te leren. Maar uiteraard is en blijft het een wedstrijd waarbij een jury op een aantal factoren zal letten zoals warmte, wappers, thema, geuren en veiligheid. Maar uiteindelijk gaat het om de totale presentatie van de opgieting.

Tijdens deze voorronde is de Wellnessboot gewoon geopend en u kunt dit alles als bezoeker bijwonen. Op deze dagen zijn er door de wedstrijd meer en extra opgietingen. Kijk voor meer informatie of het reserveren op www.wellnessboot.nl of bel tel. 0485-471717.