Deel dit artikel ‹ Terug

Clean Pete doet mee aan de Grote Prijs van Nederland

Geplaatst op: maandag 5 maart 2012


Clean Pete uit Sambeek doet mee aan de Grote Prijs van Nederland in de categorie Singer/Songwriter. Deze Sambeekse dames zijn op zoek naar stemmen om zo de top van deze wedstrijd te bereiken.
 
Clean Pete bestaat uit de 21-jarige tweeling Loes Wijnhoven (zang, gitaar) en Renée Wijnhoven (cello, zang). Hoewel Renée een klassieke opleiding volgt, leent ze haar cellospel ook aan projecten als Symphonica in Rosso (met Nick&Simon en dit jaar Doe Maar) en bands als DeWolff. Wanneer ze met Loes speelt, verkiezen ze echter het kleine boven het grote.
 
Overdag studeren ze beiden aan het Conservatorium in Maastricht, maar ‘s avonds gaat de fles wijn open en komen er op hun tijgerprintsofa ideeën voor Clean Pete tot stand. Loes haalt haar inspiratie voor teksten en melodieën uit haar chronisch verlangen naar de zee, het wisselen van de jaargetijden, grote liefdes en het zwemmen op maandagochtenden. In maart komt hun EP ‘Niet nu, ja ook nu, maar vooral altijd’ uit. Deze zal op een nader tijdstip worden gepresenteerd in Boxmeer.
 
Stemmen kan op de website van de Grote Prijs en verloopt via je Facebook account; doe het nu!
http://www.groteprijsvan.nl/deelnemer/clean-pete/