Deel dit artikel ‹ Terug

Crea-Braba-Musica groot succes!

Geplaatst op: maandag 27 februari 2012Dank zij de enthousiaste inzet van ruim 60 vrijwilligers is deze dag voor alle workshop-aanbieders en deelnemers alsmede bezoekers heel goed geslaagd.
De sfeer was rustig en gezellig voor de jeugd die zich de hele dag creatief kon vermaken bij de 15 workshops, zoals boetseren met rivierklei, mandela’s maken, met acrylaatverf verven en bij de kunstschilder met plakaatverf verven, insectenhotels bouwen, knutselen nep-natuur, sierraden maken met kralen en van glas, frobelen en de indianentipi voor de kleintjes, braintraining en natuurlijk ambachtelijk en creatief vlechten met wilgentenen.
Met het acrobatisch vendelen door Marc Ermens van het Matthias Gilde uit Oploo werd de folklore dag geopend en daarna was het de beurt aan de zanggroep “Valse Hoop” o.l.v. Harrie van Heijster.
Tijdens de pauze waren de gezellige accordeonklanken te horen van Henk Peters.
Voor de ouderen was het genieten van folkloristische en muzikale optredens van lokale artiesten.
Toon Verstappen (12), alias Danny de Munck, zong het prachtige lied “Krijg allemoal de kolere” uit de musical Ciske de Rat naar een “met open mond luisterend” publiek.
De bekende Brabantse zangeres Lya de Haas, met begeleiding van Hennie Korsten, kreeg het publiek aan het dansen.
Ruim 60 mensen van volksdansgroepen uit Wanroij, Westerbeek, Wilbertoord, Oploo, Overloon en de Rips dansten o.l.v. Nellie Nabuurs
op verschillende Brabantse melodieën en de dag werd door hen al dansend afgesloten met de aanwezige kinderen en ouders op het door Lya de Haas gezongen lied “Kind in Alles”
Door dit prachtige einde was ik even “de kluts kwijt”, waardoor ik ben vergeten alle vrijwilligers en aanwezigen heel hartelijk te danken !
Alsnog : Bedankt beste workshop-aanbieders, deelnemers, gasten, volksdansers en alle vrijwilligers !
Hartelijke groeten, Jac de Cock