Deel dit artikel ‹ Terug

CulinairKunstConcert kasteel Tongelaar

Geplaatst op: vrijdag 24 februari 2012


CulinairKunstConcert
zondag 4 maart kasteel Tongelaar Mill

Op 4 maart wordt het eerste concert in kasteel Tongelaar verzorgd door pianist Piet Hein Baelde & violist Hugo Holleman.
Exposant Ton Toebast uit Druten vertelt u over zijn kleurrijke schilderijen.

Kasteel Tongelaar organiseert iedere eerste zondag van de maand een CulinairKunstConcert waarin verschillende facetten van de “kunst” voorbij komen. Lunch, beeldende kunst en muziek worden smaakvol verenigd en gepresenteerd. De verschillende stijlen van muziek en kunst komen prachtig tot hun recht in de landelijke en stijlvolle entourage van Kasteel Tongelaar.

Culinair
Vanaf 12.00 uur kunt u deelnemen aan een uitgebreid Bourgondisch lunch buffet.
Reserveren is noodzakelijk : www.keizerculinair.nl

Concert
Het concert begint om 14.00 uur. Hugo Holleman studeerde viool aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Tijdens zijn studietijd speelde hij in het ensemble van Reinbert de Leeuw. Na het conservatorium maakte hij 12 jaar deel uit van het Nederlands Kamer Orkest te Amsterdam en remplaceerde in verschillende Nederlandse orkesten, waaronder het Concertgebouworkest.

Piet Hein Baelde studeerde piano aan het Utrechts Conservatorium bij Sas Bunge. Na zijn afstuderen speelde hij in diverse Rhythm & Blues bands, zijn grote liefde. Hij maakte een theater tournee met “Theu Boermans & de Groep”, was muzikant/componist bij het Zuidelijk Toneel Globe. Piet Hein Baelde wordt regelmatig gevraagd om zangers te begeleiden in zowel het klassieke als het ‘lichte’ repertoire.

Op het programma staan werken van Franz Schubert – Sonate in a mineur ‘Arpeggione‘ en van Bela Bartok - Roemeense volksdansen. Na de pauze zullen de heren verschillende tango’s van Astor Piazzolla en Hector Varela ten gehore brengen.

Kunst
Aansluitend aan het concert, rond 16.00 uur, vertelt Ton Toebast over zijn werk. Ton Toebast houdt zich al zijn gehele leven bezig met kunst bekijken en zelf maken. Wat begon met nieuwsgierigheid en interesse, werd al gauw een passie. Het voortdurend zoeken en experimenteren leveren een aantal verbijzonderde werken op die een weerslag vormen van een fase in zijn artistieke leven. Toebast schildert momenteel half figuratief / abstract. Dit geeft een harmonie van kleuren en beweging met momenten van rust en stilte.

Wilt u deelnemen aan het CulinairKunstConcert, dan hebben wij een aantrekkelijk arrangement samengesteld. Dit dient u vooraf te reserveren via www.keizerculinair.nl

Entree kaarten alleen voor het KunstConcert kosten € 10,-. Deze zijn te reserveren via
www.keizerculinair.nl , maar zijn ook verkrijgbaar aan de kassa van kasteel Tongelaar.