Deel dit artikel ‹ Terug

Win fotoshoot tijdens valentijnsdag bij Berends in Mill

Geplaatst op: dinsdag 7 februari 2012


Nee, Berends Bloemsierkunst in Mill is tegenwoordig geen fotograaf. Maar toch maakt iedereen die een bloemetje, plantje of ander leuk geschenk koopt voor Valentijnsdag kans op een fotoshoot. Deze zal gemaakt worden door Kristel Beelen van Mooi & Mooi fotografie uit Mill. Onder iedereen die voor Valentijnsdag bij Berends Bloemsierkunst aan de Hoogstraat 5 wat koopt en zijn/haar adres achterlaat maakt kans op deze fotoshoot.

Er zijn verschillende verhalen rond het ontstaan van Valentijnsdag. Maar ze beginnen allemaal op 14 februari van het jaar 270. Toen werd een jonge Romein, Valentijn (Valantinus) genaamd, geslagene en onthoofd omdat hij het christendom niet wilde verloochenen. Voor de dochter van de gevangenbewaarder die hem bewaakte en met wie hij bevriend was, liet hij een briefje achter. Hij ondertekende het briefje met "Van je Valentijn".

Maar ook in 2012 leeft Valentijnsdag nog steeds. “Wij bezorgen op 14 februari heel wat kleine en grote presentjes,” zegt Ralf Berends van Berends bloemsierkunst uit Mill. “Soms een klein biedermeiertje maar soms ook wat grotere bloemstukken.” Vaak vragen de ontvangers aan Berends: “Maar je kunt toch wel zeggen namens wie je het brengt?” Dat doet hij echter niet. “Nee, het is Valentijn dus het moet ook anoniem blijven.”

Koopt u dit jaar wat bij Berends Bloemsierkunst aan de Hoogstraat in Mill voor Valentijnsdag? Vergeet dan niet om uw naam, adres en telefoonnummer achter te laten. Onder iedereen die dit doet verloot men namelijk de fotoshoot. www.berends.nl