Deel dit artikel ‹ Terug

Knakworstrennen te Beugen 19-02-2012

Geplaatst op: maandag 6 februari 2012


Knakworstrennen Beugen
19/02/2012

Van 10.31 uur tot 12.34 uur

Nabij cafe het Posthuis, Beugen

Knakworstrennen Beugen
“Meest kolderieke paardenrennen van Nederland“

Als je op carnavalszondag een mooie race wilt zien tussen mensen die op de rug van andere mensen zitten, moet je zeker naar Beugen komen. Je snapt dat de ruiters noch de 'paarden' er gewoontjes uitzien. Het is immers carnaval.

Ontstaan van de Knakworstrennen
In 1985 werd de eerste editie van de Knakworstrennen voltrokken. Een Beugense asfaltweg vormde het strijdtoneel van tientallen deelnemers die streden om een inmiddels felbegeerde Koningstitel. Terzijde moet gezegd worden dat alleen inwoners uit Beugen als ruiter kunnen deelnemen. Dit unieke en zeer vermakelijke evenement werd direct een doorslaand succes. In de jaren die volgden werden de Knakworstrennen professioneler opgezet. In verband met enkele (lelijke) valpartijen wordt de asfaltweg sinds jaar en dag bestrooid met geel zand. Daarnaast worden de ‘menspaarden’ verplicht om een valhelm (in de vorm van een paardenkop) op te zetten. Extra voordeel hierbij is dat de moeilijkheidsgraad van de Knakworstrennen flink toegenomen is. Door de ongelijke zandlaag zal het winnend koppel goed moeten kunnen balanceren tussen snelheid en evenwicht.

Door de groeiende opkomst langs het parcours werd de organisatie gedwongen om een andere locatie te kiezen. Zodoende wordt in hartje Beugen deze prachtige traditie nog immer voortgezet, en is er voor elke toeschouwer een mooi plekje te vinden. In ruim 25 jaar zijn de Knakworstrennen een begrip geworden en ook in de toekomst willen we de titel ‘Meest kolderieke paardenrennen van Nederland’ waar blijven maken. Traditiegetrouw vinden de ‘paardenrennen’ plaats op carnavalszondag en zijn er honderden mensen uit Beugen en omstreken present om de Knakworstrennen te aanschouwen. Naast de paardenrace verwelkomen we elk jaar een groep enthousiastelingen, die voor extra vermaak zorgen door een originele en amusante act op te voeren.

Waar, wanneer en hoe laat
De Jongens van de Knakworst zijn druk in de weer om alles weer in goede banen te leiden, en verwelkomen u graag op carnavalszondag 6 maart 2011 in Beugen. De thuisblijvers bieden wij de mogelijkheid om de Knakworstrennen integraal (live beelden!) te volgen via onze website www.knakworstrennen.nl.

Wanneer: Carnavalszondag (6 maart 2011)
Locatie: Nabij Café ’t Posthuis (Kerkplein 1 te Beugen)
Aanvang: 10.31 uur!

Knakworstrennen Beugen
i www.knakworstrennen.nl
e info@knakworstrennen.nl


Website
http://www.knakworstrennen.nl

aanvang 10.31 uur
einde ca. 12.34 uur

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=j_gBZySSVyg