Deel dit artikel ‹ Terug

Blues Treat tijdens maandelijkse Bluesavond in Mill

Geplaatst op: donderdag 19 januari 2012


Zaterdag 28 januari 21.30 uur café Royal Mill

Op zaterdag 28 januari staat de eerste bluesavond van dit jaar op het programma bij café Royal aan de Kerkstraat in Mill. Meteen een band met een flinke reputatie. Want vanaf 21.30 uur hoort en ziet u er Blues Treat. Zoals gebruikelijk op deze bluesavonden is de toegang helemaal gratis.

Blues Treat is afkomstig uit Midden-Nederland en heeft de afgelopen jaren een gedegen live reputatie opgebouwd. Naast optredens in cafés en zalen is de band ook vaak te zien bij blues- en jazzfestivals in het hele land. Dit succes dankt de band aan haar veelzijdige en swingend repertoire en de ruime aandacht voor het showelement.Zoals ze zelf zeggen: “It's party time.” Want wordt bij blues in zijn algemeenheid vaak gedacht aan teksten als “goin' down the road feelin' bad” bij Blues Treat is dat eerder “Goin up that road feelin' fine.”

Spil van de band is sinds de zomer van 2011 zangeres Mo(nica) Boelen met haar warme en karakteristieke stemgeluid, maar zeker door haar innemende persoonlijkheid. Mo wordt begeleid door een stevig swingende ritmetandem. Dit bestaat uit Folkert Hildama (drums) en Roel Reinders (bass). Maar ook op het podium Lex de Jong (leadgitaar) en Paul van Alphen (mondharmonica, zang en gitaar). Het repertoire bestaat naast eigen werk uit werk van o.a. Susan Tedeschi, Shemekia Copeland, The Fabulous Thunderbirds, Rod Piazza en The Red Devils.

Meer weten over deze band? Kijk dan op www.bluestreat.nl. Een overzicht van alle andere activiteiten in en rond café Royal in 2012 is te vinden op www.caferoyalmill.nl