Deel dit artikel ‹ Terug

MEE op nieuwe locatie in Boxmeer

Geplaatst op: maandag 16 januari 2012


Met ingang van 16 januari 2012 betrekt MEE Noordoost Brabant haar nieuwe kantoorruimte aan de Spoorstraat 55h in Boxmeer. Hierdoor vervalt de locatie aan de Bilderbeekstraat. MEE biedt ondersteuning bij leven met een beperking. Het pand aan de Spoorstraat biedt meer mogelijkheden om mensen individueel en in groepen op afspraak te ontvangen.

Iedereen met een beperking kan bij MEE terecht voor ondersteuning, advies en informatie op het gebied van opvoeding & ontwikkeling, leren & werken, wonen & samenleven, wetgeving & geldzaken. MEE werkt deskundig, gratis en zonder verwijzing of indicatie.
Waar mogelijk biedt MEE haar ondersteuning lokaal aan. Zo ook in Boxmeer voor de inwoners van het Land van Cuijk. Heeft u een lichamelijke of verstandelijke beperking, een chronische ziekte, Niet Aangeboren Hersenletsel of een vorm van autisme? Dan is MEE er voor u en uw naasten. Maak een afspraak via het hoofdkantoor van MEE in Uden, telefoon 0413 33 47 33, e-mail info@mee-nob.nl.

Waarvoor kunt u bij MEE terecht?
“Ik heb hersenletsel als gevolg van een ongeluk. Ik woon alleen, maar vind het moeilijk om voor mezelf te zorgen. Het laatste wat ik wil is naar een verpleeghuis. Hoe kan ik zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen?“

Mensen met een beperking willen en kunnen actief meedoen in de samenleving. MEE kan daarbij helpen. Bijvoorbeeld als u te maken krijgt met ingewikkelde regelingen en instanties en voor allerlei keuzes komt te staan. MEE is een onafhankelijke organisatie en biedt geen zorg, maar informatie, advies en ondersteuning. Dat doen we gratis, snel en zonder verwijsbrief.

“Waar vind ik een judoclub waar ik mee kan doen, ondanks mijn autistische stoornis?”

Jong en oud kan bij MEE terecht met vragen over leven met een beperking. Ook ouders, familie en verzorgers. Bijvoorbeeld over financiële regelingen of over hoe u met uw beperking kunt blijven werken. Misschien bent u eenzaam of heeft u moeite met het accepteren van uw beperking. MEE zoekt samen met u naar een antwoord of oplossing. Maar ook voor tips over studeren of sporten kunt u bij MEE terecht.

“Hoe kan mijn gezin leren omgaan met de beperking van ons kind?”

MEE kan u helpen bij het organiseren van passende zorg of u adviseren in de opvoeding van een kind met een beperking. Heeft u zorg nodig of wilt u aangepast wonen, dan zet uw MEE-consulent de mogelijkheden voor u op een rijtje. Ook kunnen we u helpen bij het realiseren van uw keuze. MEE organiseert daarnaast cursussen voor kinderen, jongeren en volwassenen en hun familie. Kijk voor meer informatie op www.mee-nob.nl.

Ondersteuning bij leven met een beperking
MEE ondersteunt mensen met een beperking en hun netwerk op alle levensgebieden en in alle levensfasen. Daardoor kunnen zij naar vermogen meedoen in de samenleving. Wij zijn onafhankelijk en staan naast onze cliënten. Wij helpen hen hun eigen kracht te versterken en de mogelijkheden van hun netwerk te benutten. Dit vergroot de zelfredzaamheid en kwaliteit van bestaan. Onze kennis en ervaring zetten wij in om de samenleving beter in te richten voor mensen met een beperking. Zo maakt MEE meedoen ook echt mogelijk.
Kijk op www.mee-nob.nl voor meer informatie.