Deel dit artikel ‹ Terug

Weer spetterend Nieuw-jaarconcert Boxmeersche Harmonie

Geplaatst op: donderdag 12 januari 2012


Na het grote succes van het nieuw-jaar concert dat de Boxmeersche Harmonie vorig jaar gaf met het thema Frankrijk, gaan ze dit jaar in hemelse sferen, met het thema “tussen hemel en aarde”.
Het jeugdorkest opent de avond op een geheel eigen wijze met het nummer Hello, dit als begroeting. Daarna neemt de harmonie het over met muziekstukken als tussen hemel en aarde dat Edsillia Rombley op het Eurovisie Songfestival in 1998 voor Nederland heeft gezongen, filmmuziek van Star Trek en Rocky en een hele mooie mix van Grieg en de Beatles. Het nummer Misty wordt op de bas vertolkt door Gert Thijssen.
Voor de zang zijn Marita Bos en Arjan Wijnen weer benaderd. Zij zingen de nummers tussen hemel en aarde, Liefde voor muziek van Raymond van het Groenewoud, it’s raining men van de Weathergirls en vlieg met me mee van Paul de Leeuw.
Tijdens het nummer Night and Day wordt gedanst door het danskoppel Gerry Jansen en en Ilse van der Heijden. Gerry is een projectmanager en Ilse is studente natuurkunde. Zij dansen al 2 jaar samen en timmeren flink aan de weg. Ze dansen namelijk op landelijk niveau wedstrijden en komen uit voor de Nederlandse Algemene Dansbond, wat de hoogste bond van Nederland is, bij de Adult Amateurs in een van de hoogste klasse. De trainingen volgen ze bij dansschool van de Putte uit Geldrop en trainen gemiddeld 4 maal per week door heel Nederland. Het afgelopen NK zijn ze geëindigd op de 13e plaats.
Als entertainment hebben we dit jaar contact gezocht met Judith Andriessen, in Boxmeer bekend als Judith Hermans. Ze is muzikaal begonnen bij de Boxmeersche Harmonie op de klarinet en speelt nu nog mee in dweilorkest de Joekels eveneens uit Boxmeer. Maar wat Judith hier gaat doen heeft weliswaar iets met muziek te maken, maar vooral met het thema, “tussen hemel en aarde”. Judith is namelijk mentaliste , heeft mee gedaan met de show van Uri Geller en heeft zelfs op tv haar kunnen mogen vertonen. Wat ze gaat doen, laten we nog niet weten. Kom kijken en je weet het!
De gehele avond wordt opnieuw op ludieke manier aan elkaar gepraat door Ernst van de Weijer.
Gerrit Broeren speelt 2 nummers mee met zijn accordeon en komt ook in actie bij Boxmeers Brass Kwintet waar hij onderdeel van is. Samen met de andere leden van het BBK, Robbert Jansen, Freek Saedt, Ernst van de Weijer en Michel van den Berg vertolken zij de nummers Singing in the rain, het thema van de poppenfilm the Thunderbirds en de mars Arnhem, zoals deze uitgevoerd is door de Oostenrijkse groep da Blechhauf’n.
Nu we de link hebben gelegd met da Blechhauf’n; deze wereld beroemde koperblazers komen weer naar Boxmeer. Op zaterdag 14 april kunt u ze gaan beluisteren in de zaal van hotel Riche, vanaf 20.00 uur. Met wederom een Nederlandse primeur, want dan wordt de nieuwste cd van hen voor het eerst in Nederland gepromoot. Binnenkort volgt meer informatie over da Blechhauf’n.