Deel dit artikel ‹ Terug

Wat speelt er in februari 2012 in het theater

Geplaatst op: maandag 9 januari 2012


Jeugdtheater 2+
Klein zwanenmeer
Cordua & Magnus

In het betoverende 'Klein zwanenmeer', op muziek van Tsjaikovski, wordt dans gecombineerd met poppentheater en magisch schimmenspel. Met veel fantasie en humor vertalen Cordua & Magnus het beroemdste ballet aller tijden naar de belevingswereld van jonge kinderen.

Weijertheater Boxmeer
Wo 1 februari, 14.30 uur
www.corduamagnus.nl
www.vanaf2.nl
__________

Theaterconcert
Gerard van Maasakkers & band
Lijflied

Gerard van Maasakkers zingt in 'Lijflied' over het lege huis van zijn ouders, over de tourclub van mannen van vijftig die elke zondagmorgen hun kilometers gaan fietsen, over zijn eigen lijf en over nog veel meer. Muziek: Harry Hendriks (gitaar), Mike Roelofs (toetsen), Arthur Lijten (slagwerk). 'Hij verstaat de kunst van het verhalen vertellen.' (de Volkskrant)

Schouwburg Cuijk
Do 2 februari, 20.15 uur
www.gerardvanmaasakkers.com
www.wallisfinkers.nl
__________

Cabaret / try-out
Sjaak Bral
Hier en nu

'Hier en nu' belooft een avond vol vilein vermaak, doordrenkt van humor en trefzekere inzichten. Want neemt u nog genoegen met een wereld waarin feiten net zo lang worden gemarteld totdat ze een andere waarheid bekennen? Sjaak Bral niet. ..

Weijertheater Boxmeer
Do 2 februari, 20.30 uur
www.sjaakbral.nl
__________

Dansshow
fABULEUS
Everland, geïnspireerd op Michael Jackson

'Everland' is een opwindende dansvoorstelling geïnspireerd op Michael Jackson. Dat betekent dus heel veel muziek van het popicoon zelf, maar ook van James Brown, Saint-Saëns en Debussy.
U ziet twaalf jongeren die allemaal gek zijn op de muziek en moves van Michael. In een reeks strakke acts demonstreren zij, solo of in groepsverband, wat zij hebben opgepikt van hun idool. De voorstelling gaat over keihard werken om je droom te realiseren, over faalangst overwinnen en over de beste willen zijn. Over Michael Jackson dus!

Schouwburg Cuijk
Vr 3 februari, 20.15 uur
www.fabuleus.be
__________

Drumshow
Drumbassadors

De drummers René Creemers en Wim de Vries vormen samen het duo Drumbassadors. Het duo combineert Europese, Afrikaanse en Amerikaanse stijlen (grooves, raps, sounds en loops) op geheel eigen wijze. Beleef een enorme variatie aan klanken, kleuren, ritmes en melodieën, composities, spectaculaire virtuositeit en bovenal: humor.

Weijertheater Boxmeer
Vr 3 februari, 20.30 uur
__________

Cabaret
C3
Mike Boddé, Onno Innemee & Jelka van Houten
Wil je in ons groepje?

In eerdere C3-formaties werden Mike Boddé en Onno Innemee bijgestaan door een drukke jonge hond (Jochem Myjer) en later een wereldvreemde intellectueel (Kees Torn).
Maar nu is het hoog tijd voor wat vrouwelijke energie. Daarom hebben Mike en Onno een bijzondere dame uitgenodigd: actrice Jelka van Houten.
Een muzikaal, fysiek, theatraal avondje uit om je bij dood te lachen en je te raken tot in je ziel...

Schouwburg Cuijk
Wo 8 februari, 20.15 uur (try-out)
www.harrykies.nl
__________

Musical
Ramses
Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder

'Ramses' is een muzikale voorstelling, waarin de liedjes van Ramses Shaffy zijn levensverhaal vertellen. Een rijk, mooi, avontuurlijk, meeslepend, verdrietig en grenzeloos leven dat in een nacht voorbijgaat. Productie: Albert Verlinde. Script: Dick van den Heuvel. Regie: Peter de Baan. Arrangementen en muzikale leiding: Ad van Dijk. Spel en zang: Tom Jansen, William Spaaij, Cindy Bell, Thomas Cammaert e.a. Met livecombo.

Schouwburg Cuijk
Do 9 februari, 20.15 uur
www.theaterhits.nl
__________

Muziektheater
Pater Moeskroen
Pater Moeskroen & de Kelten

'Pater Moeskroen & de Kelten' is een muzikale vertelling over Cunla, zoon van de dappere Keltische koning Conn. Liever dan mee te gaan op veldtocht, maakt Cunla muziek met zijn vrienden. Een Keltisch programma met een flinke dosis Hollandse humor, opzwepende deunen, gevoelige ballades en vrolijke drinkliederen. En na afloop zet de band uiteraard de foyer op zijn kop met een akoestische toegift!

Schouwburg Cuijk
Vr 10 februari, 20.15 uur
www.patermoeskroen.nl
www.impactentertainment.nl
__________

Cabaret
De Gebroeders Fretz
Onderweg

'Onderweg' is een muzikaal cabaretprogramma over een generatie die massaal gaat backpacken om aan de andere kant van de wereld op zoek te gaan naar innerlijke revolutie. De Gebroeders Fretz, Marcel Harteveld en Johan Fretz, wisselt pop en rock-’n-roll af met humor en verhalen en wordt begeleid door een driekoppige band.

Weijertheater Boxmeer
Vr 10 februari, 20.30 uur
www.degebroedersfretz.nl
__________

Familiemusical 4+
Jip & Janneke
Naar het werk van Annie M.G. Schmidt en Fiep Westendorp

In 2012 worden de twee leukste kinderen van Nederland zestig; bovendien zou hun moeder, Annie M.G. Schmidt, in 2011 honderd jaar zijn geworden. Om dit te vieren klimmen Jip en Janneke uit de beroemde kinderboekjes om een feestelijke familiemusical neer te zetten. De prachtige illustraties van Fiep Westendorp krijgen een mooie plek in de musical; de liedjes zijn van Fay Lovsky.

Schouwburg Cuijk
Za 11 februari, 14.00 & 16.00 uur
www.jipenjannekedemusical.nl
__________

Zondagochtendconcert
Confour
Fluitkwartet
 
Confour is opgericht in 1998 en bestaat uit Hetty Boeijen, Peter Arts van der Zanden, Henny Pulles en Marjolein de Wit. Het kwartet speelt een breed en uitgebreid repertoire voor vier dwarsfluiten met toevoeging van piccolo, altfluit en basfluit. De muziekkeuze van het kwartet omvat vier eeuwen fluitmuziek en varieert van vroege Barok tot hedendaags repertoire.

Schouwburg Cuijk
Zo 12 februari, 12.00 uur
www.confour.nl
___________

Cabaret
Arie Koomen & Edo Brunner
E&A is toch voordeliger

Naast de Dikke & de Dunne en Bassie & Adriaan is er best nog wel plaats voor een nieuw duo, vinden Arie Koomen en Edo Brunner. Een duo van mannen met meerdere tekortkomingen. Kom je een van de twee tegen dan is er niets aan de hand, maar samen zijn ze de luis in de pels.

Weijertheater Boxmeer
Vr 24 februari, 20.30 uur
www.ariekoomen.nl
www.edobrunner.nl
Voorstelling is uitverkocht

__________

Jeugdtheater 4+
Achter je!
Theater Lejo

Bijna iedereen kent Lejo, dat vingerpoppetje met die oogjes. Vanmiddag neemt Lejo al zijn vrienden mee: een bonte stoet mannetjes, dieren en andere wezens vertonen hun kunsten en grappen vanuit Lejo's poppenkast.


Weijertheater Boxmeer
Wo 29 februari, 14.30 uur
www.lejo.nl
__________

Theatershow
Woodstock, the story

'Woodstock, the story' laat de tijd van hippies en flowerpower herleven. Met behulp van een fantastische liveband en zang, dans, decors en video komt het sixties-gevoel geheel terug. U hoort de onverwoestbare muziek uit die tijd van bands als The Who, Santana, Crosby Stills & Nash, Jimi Hendrix, Janis Joplin, Creedence Clearwater Revival...

Schouwburg Cuijk
Wo 29 februari, 20.15 uur
www.woodstockthestory.nl
www.impactentertainment.nl
Voorstelling is uitverkocht
__________