Deel dit artikel ‹ Terug

Open dag de Bron Cuijk op 14 januari 2012

Geplaatst op: vrijdag 6 januari 2012


Yvonne Kalkman presenteert 14 januari het nieuwe programma.

Cuijk
Sinds 1 januari is centrum voor bewustwording de Bron van Yvonne Kalkman. Tijdens het open huis van zaterdag 14 januari presenteert zij het nieuwe voorjaarsprogramma. “Het overnemen van de Bron betekent voor mij dat ik van mijn hobby deels mijn werk kan maken.”

Yvonne Kalkman is al vanaf het begin bij het centrum betrokken. Zij werkte als vrijwilligster bij allerlei activiteiten. “Het centrum bied voor mij verschillende aspecten: Door de jaren heen ben ik erachter gekomen dat veel meer mensen dan alleen ik op zoek zijn naar antwoorden op de vraag: ‘Wie ben ik nou eigenlijk?’ Door het contact aan te gaan met jezelf, kun je aan je eigen ontwikkeling werken.”
Bij het centrum worden verschillende mogelijkheden geboden om dit te doen, bijvoorbeeld door Yoga te beoefenen, bezig te gaan met Reiki, of door eens een mediumavond bij te wonen. “Yoga wil ik graag houden als basis voor het centrum. Dat betekent dat ik op zoek gegaan ben naar een yogadocente die vanaf januari de lessen van Mariette van Roij over kan nemen. Dat is gelukt, Clementien te Brake uit Middelaar gaat per 2012 de yogales op de woensdagavond verzorgen.
Mariëtte van Roij en Rinus de Vries gaan in februari in Frankrijk wonen. Daar zetten zij, open een andere manier de Bron voort met: debronfrance.nl. “De opzet van de Bron in Cuijk blijft hetzelfde, mijn insteek is om het met dezelfde zorg en aandacht neer te zetten als dat Mariette en Rinus dat deden.”
Nieuw in het centrum is, dat er vanaf 1 januari een verbinding ontstaat met Stichting Nativitas uit Horst. Deze stichting zet zich in voor kindertehuizen op Flores. Meer informatie over deze stichting is te vinden op de website van de Bron.

Het open huis in de Herberg, aan de Markt 1a in Cuijk, begint om 13.00 uur. Er zijn verschillende cursusleiders aanwezig en belangstellenden kunnen gratis proeflessen yoga en tai chi volgen. De dag wordt om 17.00 uur afgesloten. Meer info: www.debroncuijk.nl.