Deel dit artikel ‹ Terug

Petra Verhees vertelt in de Mariakapel Holthees en exposeert

Geplaatst op: woensdag 18 oktober 2006


Woensdag 25 oktober a.s. zal beeldend kunstenaar Petra Verhees een lezing houden, geïllustreerd met dia’s, over haar wandeling in 2002 van Panningen, haar woonplaats, naar het Spaanse bedevaartsoord Santiago di Compostela.

Petra is een bekend beeldend kunstenaar in de regio, die vooral de glaskunst beoefent, en die zich in haar werk graag laat inspireren door de natuur. Zo’n wandeltocht naar Santiago, waar ze 4 maanden voor nodig heeft, is voor haar een grote inspiratiebron voor haar beeldend werk.
Bijzonder aan deze lezing is, dat Petra Verhees juist in deze weken een expositie van haar glaskunst heeft in de Mariakapel. Bezoekers aan deze lezing kunnen dus tegelijkertijd zien hoe de inspiratie, die zij tijdens haar wandeling in de natuur opdoet, verwerkt wordt in haar kunst.

De lezing op 25 oktober vangt aan om 20.00 uur, vanaf 19.30 uur tot 22.00 uur is op die avond ook de expositie te bezichtigen, echter niet tijdens de duur van de lezing. De expositie van haar werk is zeer de moeite waard om te bezoeken. Mensen kunnen daarvoor verder nog terecht in de Mariakapel op zaterdag en zondag, 21 en 22 oktober, en het weekend daarna op 28 en 29 oktober. In het weekend is de expositie te bezichtigen tussen 11.00 uur en 17.00 uur.

De entree voor zowel lezing als expositie is gratis, de koffie staat voor u klaar.
advertentie