Deel dit artikel ‹ Terug

Tentoonstelling unieke werken van Jan Rombout in Petrusbasiliek Boxmeer

Geplaatst op: vrijdag 21 december 2007


Afgelopen zomer heeft de Algemene Cultuurhistorische Stichting gemeente Boxmeer in opdracht van de gemeente werken van kunstenaar Jan Rombout aangekocht. Door deze aankoop beschikt de gemeente nu over bijna alle werken die deze kunstenaar gemaakt heeft in de gemeente Boxmeer en het Land van Cuijk. Het gaat om stedelijke en landschappelijke tekeningen, etsen en aquarellen. Een uniek deel van het grafische erfgoed van de omgeving is door deze gemeentelijke aankoop veilig gesteld.

Van 25 december 2007 t/m 6 januari 2008 worden de werken tentoongesteld in de St. Petrusbasiliek in Boxmeer. Jan Rombout (1920-1987) was een Nijmeegse kunstenaar, opgeleid aan de kunstacademie en werkzaam als graficus. Hij stond onder meer aan de wieg van de Vrije Academie en Kunstencentrum De Lindenberg in Nijmegen.

De Algemene Cultuurhistorische Stichting gemeente Boxmeer heeft van deze tekeningen, aquarellen en etsen van Rombout ook een boek uitgegeven, waarin de afbeeldingen in de oorspronkelijke kleuren te zien zijn. Boekhandel Van Dinter en de gemeente hebben de totstandkoming van dit boek ondersteund. Het boek is bij deze boekhandel te verkrijgen.
advertentie