Deel dit artikel ‹ Terug

Officiële opening van de Collectie Van der Werff

Geplaatst op: donderdag 13 december 2007


Volgende week donderdag 20 december vindt om 12.00 uur in het museum Liberty Park Overloon de officiële opening van de Collectie Van der Werff plaats. Deze wapencollectie is bij elkaar gebracht door de heer F.J.A. van der Werff (1918-2006). Van der Werff was soldaat toen de Tweede Wereldoorlog uitbrak en voor zijn inzet rond de Grebbeberg in mei 1940 ontving hij het Bronzen Kruis. Na de oorlog vervolgde Van der Werff zijn militaire loopbaan en kreeg hij steeds meer interesse in wapens. Vanwege zijn functie bij de Koninklijke Marechaussee kwam hij nog al eens op het spoor van bijzondere stukken. Zo kon zijn verzameling in hoog tempo groeien en was er al snel sprake van een privé-museum.

Door de jaren heen raakte de Nijmeegse zolderkamer van huize Van der Werff steeds voller. Zoals veel verzamelaars wilde ook hij graag dat de verzameling na zjin dood zo lang mogelijk bij elkaar zou blijven en te bewonderen zou zijn voor anderen. Mede daarom is de verzameling nu te zien in het museum en wel precies zoals Van der Werff deze wapens thuis op zolder bewaarde. "De zolderkamer is dus eigenlijk compleet overgebracht naar Overloon", aldus adjunct-directeur Van Berlo, die dit project begeleidde. "Voor het publiek is de collectie met name interessant door de manier waarop die wordt gepresenteerd want de zolderkamer is een goed voorbeeld van militaire herinneringscultuur."

De opening vindt plaats in het bijzijn van de naaste familie en genodigden, waarbij de openingshandeling zal worden verricht door de echtgenote van Van der Werff. Ook andere geïnteresseerden zijn van harte welkom.
advertentie