Deel dit artikel ‹ Terug

Grootste strohalsibisgroep ter wereld in Zoo Parc Overloon!

Geplaatst op: woensdag 28 november 2007


In Zoo Parc Overloon zijn afgelopen week acht ibissen geïntroduceerd; vier rode ibissen en vier strohalsibissen. Met de komst van deze nieuwkomers leven er in de ruime ibisvolière 24 rode ibissen en 28 strohalsibissen. Zoo Parc Overloon huisvest nu de grootste groep strohalsibissen van alle dierentuinen ter wereld!

Ibissen zijn vogels die in de natuur in grote groepen samenleven. Ook in Zoo Parc Overloon is dit mogelijk door de bouw van een nieuwe ibisvolière eerder dit jaar. Het park wilde het aantal ibissen binnen de diercollectie graag uitbreiden. Een paar weken geleden werden daarom al vier strohalsibissen bij de bestaande groep gevoegd en afgelopen week kwamen daar nog acht ibissen bij. Met de komst van deze dieren heeft Zoo Parc Overloon de grootste strohalsibiscollectie ter wereld. De groep rode ibissen, de huisgenoten van de strohalsibissen, is het afgelopen jaar ook fors uitgebreid. Dat de vernieuwde volière bij de ibissen in de smaak valt, blijkt al uit de geboorte van drie strohalsibissen in september dit jaar.

De strohalsibispopulatie in de Europese dierentuinen wordt in kaart gebracht door één van de medewerkers van Zodiac Zoos, de overkoepelende organisatie waar onder andere Zoo Parc Overloon onder valt. De coördinator houdt bij hoeveel dieren er in welke dierentuinen zitten, welke groepen zich voortplanten, hoeveel dieren er geboren worden, waar dieren naar toe verhuizen etc.

De strohalsibis komt in de natuur voor in Australië en de rode ibis in Zuid-Amerika. Beide ibissoorten zijn voornamelijk te vinden in natte gebieden, zoals moerassen en rivieren. De voor ibissen karakteristieke dunne, gekromde snavel gebruiken ze bij het zoeken naar voedsel.

Openingstijden: mei t/m september 9.30-18.00, oktober t/m april 10.00-17.00

Entreeprijzen: volwassenen € 13,50, kinderen 3 t/m 11 jaar € 11,50

Zoo Parc Overloon, Stevensbeekseweg 19-21, 5825 JB Overloon tel.: 0478-640046
Of kijk op: www.overloonzoo.nl
advertentie