Deel dit artikel ‹ Terug

Wibi Soerjadi in Schouwburg Cuijk

Geplaatst op: maandag 21 november 2011


Pianorecital

Wibi Soerjadi

Wibi Soerjadi (Leiden, 1970) viert in 2011 zijn dertigjarig jubileum als concertpianist. De aftrap daarvan vond in januari plaats in de legendarische Carnegie Hall. Het resultaat: vijfmaal een staande ovatie, zeer bijzonder in New York.

Wibi Soerjadi weet met zijn indringende en beeldende pianospel een groot publiek te raken en weet als geen ander zowel kenners als minder ervaren luisteraars te imponeren met zijn fabelachtige pianotechniek. Dit maakt hem bij uitstek geschikt als vertolker van het grote romantische pianorepertoire van meesters als Liszt en Chopin. Zijn eigen composities en transcripties passen naadloos in de traditie die Franz Liszt twee eeuwen geleden zette met zijn soms bijna onspeelbare bewerkingen en fantasieën op bekende thema’s uit die tijd. Gedurende zijn periode van gehoorverlies schreef Wibi Soerjadi de 9-delige compositie Apuleius' ‘Amor & Psyche’. 
__________

Op 20-jarige leeftijd behaalde hij als jongste student van het Sweelinck Conservatorium Amsterdam zijn master met het hoogst haalbare resultaat, een 10 met onderscheiding. Hij concerteerde wereldwijd en ontving vele gerenommeerde prijzen en onderscheidingen. 

Wibi Soerjadi is binnen en buiten de muziekwereld een begrip. Op 16 maart 2010 ontving hij een Classic FM award uit handen van programmadirecteur Pieter Buijs voor zijn bijzondere bijdrage aan het toegankelijk maken van klassieke muziek voor een breed publiek. Bloemenkweker René Klinge noemde in november 2010 zijn nieuwe vlinderorchideekruising ‘Phalaenopsis Elegant Wibi’ vanwege de stijlvolle en elegante verschijning van de orchidee.

Wibi Soerjadi in Schouwburg Cuijk: za 3 december, 20.15 uur
www.soerjadi.com
advertentie