Deel dit artikel ‹ Terug

Natuurwerkdag watermolen Vierlingsbeek

Geplaatst op: woensdag 31 oktober 2007


Op zaterdag 3 november wordt voor de zevende keer de landelijke natuurwerkdag georganiseerd. Op tientallen plaatsen in het land wordt er die dag door vrijwilligers in de natuur gewerkt. IVN De Maasvallei doet voor het vijfde opeenvolgende jaar mee. Deze keer, net als vorig jaar, in het natuurgebied rondom de watermolen in Vierlingsbeek.

Uitgebreide informatie over de landelijke natuurwerkdag en over de natuurwerkdag bij de watermolen in Vierlingsbeek is te vinden op de website www.natuurwerkdag.nl.

Zaterdag 3 november tussen 9.30 uur en 15.30 uur steken we de handen uit de mouwen in het gebied rond de watermolen in Vierlingbeek. We gaan wilgen knotten rond de vroegere overstortvijver en langs de beek tussen de watermolen en de Maas. Nieuwe wilgen aanplanten op de plaats waar de bever de afgelopen jaren wilgen omgeknaagd heeft. En een pad beter begaanbaar maken en sleedoornstruiken planten.
De organisatie zorgt voor gereedschap. Maar neem als het kan een korte ladder en een snoeizaag mee zodat we er daarvan voldoende hebben. En verder een paar hoge laarzen. De organisatie zorgt verder ook voor drinken. Neem wel zelf iets te eten voor de lunch mee.
Kunt U alleen de morgen of de middag, dan bent U evengoed van harte welkom.

Aanmelden kan via de website www.natuurwerkdag.nl. of bij:
Ben Bloemberg, IVN De Maasvallei, tel. 0478-631968,
e-mail: bloembergkunnen@planet.nl
advertentie