Deel dit artikel ‹ Terug

Herfstactiviteiten in Zoo Parc Overloon

Geplaatst op: vrijdag 19 oktober 2007


Meedoen aan beestachtige leuke activiteiten, een roofvogeldemonstratie bijwonen, een bezoek brengen aan de in herfstkleuren getooide botanische tuin; het kan allemaal tijdens de herfstvakantie, van 20 t/m 28 oktober, in Zoo Parc Overloon! Een afwisselend activiteitenprogramma staat op de agenda en tijdens de diverse Zoo Times ontmoeten bezoekers de bewoners van het park op een wel heel bijzondere manier.

Bezoekers voelen de wind langs hun gezicht strijken als de roofvogels vlak over hun hoofd suizen tijdens de spectaculaire roofvogeldemonstraties. Een valkenier vertelt interessante weetjes over roofvogels en hun gedrag en vraagt regelmatig iemand uit het publiek om te assisteren. In de herfstvakantie vinden de roofvogeldemonstraties plaats op zondag, dinsdag en donderdag om 13.00 uur, 14.30 uur en 16.00 uur.

Kinderen kunnen kennis maken met het eiland Madagaskar tijdens de bijzondere Go MAD! speurtocht. Samen met dierentuinen uit heel Europa zet Zoo Parc Overloon zich in om de flora en fauna van Madagaskar te behouden en te beschermen. De opbrengst van de Madagaskar speurtocht gaat dan ook naar natuurbehoudprojecten op Madagaskar. Elke dag kunnen bezoekers aan deze speurtocht deelnemen.

Veren, vachtjes, schedels en dieren op sterk water zijn te bewonderen bij educatiekar Beestenboel. Aan de hand van de meest uiteenlopende dierlijke voorwerpen vertelt een gids allerlei leuke wetenswaardigheden over het dierenrijk. Beestenboel staat tijdens de herfstvakantie dagelijks van 13.30 tot 16.00 uur in het park.

Zoodey, de levensgrote rode panda, is tijdens de herfstvakantie ook in Zoo Parc Overloon te vinden. Houd de camera goed in de aanslag want kinderen die met hem op de foto willen moeten snel zijn. Voor je het weet is Zoodey alweer verder gesprongen.

Voor de jongste bezoekers is er extra veel vertier in de herfstvakantie! Dagelijks worden spannende poppenkastvoorstellingen gegeven en worden er magische illusies getoond bij de Magic Zoo Show. De schminkmeiden van Zoo Parc Overloon toveren iedereen in een mum van tijd om tot een brullende leeuw, fladderende vlinder of een ander dier.
advertentie