Deel dit artikel ‹ Terug

Belangrijke dierektievergadering voor Thijs Linskens, kinderdierekteur Zoo Parc Overloon!

Geplaatst op: vrijdag 5 oktober 2007


15 ‘Dierentuin-Dierekteuren’ komen bij elkaar in Vogelpark Avifauna.

In het weekend van 6 en 7 oktober komen ze bij elkaar: de 15 nieuwe kinderdierekteuren van de Nederlandse dierentuinen, die lid zijn van de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen (NVD). Ook Thijs Linskens, kinderdierekteur van Zoo Parc Overloon, zal dit spannende weekend bijwonen. Doel is om elkaar te leren kennen en te vergaderen over dierentuinzaken en natuurbescherming. Want dat dit laatste belangrijk is, daar zijn de kinderen het allemaal over eens. De vergadering resulteert in een gezamenlijk kunstwerk over natuurbescherming dat wordt aangeboden aan Bert de Boer, voorzitter van de Europese Vereniging van Dierentuinen (EAZA).

De grote Nederlandse dierentuinen hebben behalve een volwassen directie ook ieder een kinderdierekteur (7-12 jaar) met als doel kinderen te betrekken bij de natuur en natuurbescherming. Bij deze belangrijke functie horen vele taken, waaronder het bijwonen van de algemene vergadering voor de ‘Dierentuin-Dierekteuren’ op 6 en 7 oktober 2007. Thijs Linskens kijkt al uit naar het weekend en is erg benieuwd wat hij allemaal mag gaan doen. Naast de gezamenlijke vergadering mogen de kinderdierekteuren ook andere dierentuinen bezoeken, een kinderfeestje organiseren, zelf stukjes schrijven voor een dierentuinmagazine en evenementen bijwonen in de dierentuin. Vorig jaar mocht één van de kinderdirecteuren zelfs de koningin ontvangen!

Op zaterdag 6 oktober beginnen de kinderdirecteuren, na een korte introductie, met de vergadering. Daarbij krijgen ze de opdracht om te bedenken hoe zij hun leeftijdgenootjes kunnen overtuigen dat het de hoogste tijd is om de natuur actief te beschermen. De conclusie, in de vorm van een gezamenlijk kunstwerk, wordt aangeboden aan Bert de Boer, voorzitter van de Europese Vereniging van Dierentuinen en zal onder de aandacht worden gebracht bij de bezoekers van alle Nederlandse dierentuinen.

Na de vergadering hebben de kinderdirecteuren een ‘gala-diner’ waarbij ze in stijl hun entree maken met limousines. Vervolgens hebben ze een diner en disco op een partyschip. Na een goede nachtrust in een hotel gaan ze op zondag aan de slag bij de vogelverzorging. Een directeur moet immers ook weten hoe het er achter de schermen
in een dierentuin aan toe gaat.
advertentie