Deel dit artikel ‹ Terug

Cursus: Klank, kleur & connectie

Geplaatst op: dinsdag 11 oktober 2011


Zingen, schilderen en geleide meditatie in Mill en Grave

Kasteel Tongelaar en Katrien bieden de komende maanden de mogelijkheid je innerlijke drijfveren verder te ontwikkelen. De specialisten Christine Termonia en Sylvia van Noye slaan hun handen ineen. Zij geven een unieke cursus waarin energie en authenticiteit centraal staan.

Leer je eigen klank & kleur kennen. Spreek je innerlijke kracht aan en uit je stem door het zingen van onder meer mantra's. Experimenteer met kleur en vorm en schilder je persoonlijke mandala's die gebaseerd zijn op je eigen intuïtie en energie.

Sylvia van Noye, beeldend kunstenaar, begeleidt je in het proces om je innerlijke energie aan te spreken en deze te verbeelden in het tekenen en schilderen van persoonlijke figuratieve of abstracte mandala's. De symmetrische en geometrische vorm van een mandala zorgt ervoor dat de aandacht automatisch op de kwaliteit van jezelf en kern het beeld wordt gericht.

Christien Termonia, zangpedagoge, brengt je in contact met je eigen klank en zangstem. Zij weet deze energie in jezelf te ontwaken, te verbinden en te leren uiten. Ervaar de kleur, resonantie en de pracht van je persoonlijke stem. Voel de kracht van de groepsenergie bij het zingen van eigentijdse mantra's.

Lessen
We gaan uit van de energie kwaliteit van de verschillende energiecentra in je lichaam, de chacra's. Door geleide groepsmeditatie wordt deze energie geactiveerd en geuit door te zingen en te schilderen. Hierdoor ontstaat de verbinding van alle energiecentra in jezelf. Iedere klank en kleur heeft een trillingsfrequentie.
De verschillende chakra's komen per les aan bod. Door de activatie en de expressie van de verschillende chakra's ontstaat er een connectie met je innerlijke kracht en authenticiteit.
Hiermee groeit het vertrouwen je intuïtie voor je te laten spreken en jezelf in stem en kleur te uiten.

Voor deze cursus is geen ervaring in zingen of schilderen nodig. Iedereen kan vanuit zijn eigen vertrekpunt met dit thema aan de slag zichzelf verder te ontwikkelen.

Klank, Kleur & Connectie wordt op twee locaties aangeboden;
Kasteel Tongelaar, Tongelaar 12 en 16 in Mill op dinsdagmiddag van 15.00 tot 17.30 uur en dinsdagavond van 19.30- 22.00 uur.
Katrien, Brugstraat 13 te Grave, op donderdagochtend van 9.00 – 11.30 uur en op donderdagavond van 19.30 – 22.00 uur.
De cursus bestaat uit 10 overwegend aaneengesloten ochtenden, middagen of avonden. Op 18 (Mill) en 20 (Grave) oktober in de avonden is er een geheel vrijblijvende introductiebijeenkomst waarin een voorproefje op deze cursus kan worden genomen. Laat u even weten als u op de introbijeenkomts aanwezig bent? De lessen starten op 1 en 3 november.

Voor meer info kunt u kijken op www.termonia.nl en www.beeld-werk.com
advertentie