Deel dit artikel ‹ Terug

Guinness World Record™ Nordic Walking

Geplaatst op: donderdag 27 september 2007


Advies- en BewegingsCentrum Maassen organiseert met medewerking van de gemeente Boxmeer in het kader van ‘Boxmeer beweegt’, ter gelegenheid van haar 25-jarig jubileum het Guinness World Record™ Nordic Walking.

Het huidige wereldrecord Nordic Walking staat op 1.026 lopers. De eisen voor het verbreken van dit record zijn als volgt:
- Meer dan 1.026 lopers
- Lopen een minimale afstand van 3 kilometer
- Alle lopers starten op hetzelfde tijdstip

Op 4 november wordt een poging gedaan dit record te verbreken. Jong en oud uit heel Nederland en daarbuiten is welkom. Zelfs enkele bekende Nederlanders hebben aangegeven mee te komen lopen! Nederland moet tenslotte meer gaan bewegen. Heeft u geen stokken dan kunt u ze bij de start even lenen.

Fanatieke lopers krijgen na afloop de beschikking over een mooie dassen route van 10 kilometer welke start bij de finish van het Nordic Walking parcour.

Nog nooit met Nordic Walking stokken gelopen? Geen nood: de Nordic Walking instructeurs van Maassen of één van de vele ervaren Nordic Walkers staan u graag te woord voor een korte instructie.

Vooraf aanmelden wordt op prijs gesteld maar is niet noodzakelijk. Aanmelden kan per e-mail: info@abcmaassen.nl.

Op 4 november kan iedereen zich vanaf 11.00 uur inschrijven. U ontvangt dan een deelnemerskaart die u om kunt hangen.

Om 12.00 uur start de route van 3 kilometer door de gemeente Boxmeer. De gemeente Boxmeer verleent haar medewerking en heeft de route veilig afgezet.

Aan de finish levert u de eventueel geleende stokken in en geeft u uw deelnemerskaart aan de notaris die de officiële telling zal verrichten. Bovendien ontvangt u een bewijs van deelname, een blijvende herinnering.

Tijdens het evenement kunt u ook een kijkje nemen in het Advies & BewegingsCentrum Maassen.

Wilt u het Nordic Walking evenement sponsoren?
De Nordic Walkers lopen voor een doel: het stimuleren van bewegen in Boxmeer.
Wilt u dit goede doel sponsoren, dan kunt u bijvoorbeeld uzelf door vrienden of familie laten sponsoren. U kunt uw bijdragen deponeren in een collectiebus bij ons centrum. Wilt u weten hoeveel geld er totaal is opgehaald en waar het aan is besteed, vergeet dan niet ook uw naam en adres op de enveloppe te schrijven.

Bedrijven kunnen medewerkers sponsoren of een bedrag sponsoren per loper voor het totaal aantal lopers. Ook zijn er mogelijkheden voor borden, vlaggen e.d.

Bedrijven die geïnteresseerd zijn in sponsoring kunnen contact opnemen met Vincent Maassen over de mogelijkheden. Telefoon (0485) 52 33 00 of per e-mail: info@abcmaassen.nl

Voor meer informatie en inschrijvingen zie: www.nordicwalkingboxmeer.nl
advertentie