Deel dit artikel ‹ Terug

Grote opbrengst Unicefloop

Geplaatst op: woensdag 26 september 2007


De Unicefloop die het Regionaal Comité Unicef Land van Cuijk op zondag 23 september in Gassel organiseerde heeft het geweldige bedrag van € 28.295,90 opgebracht. Het grootste deel van dit bedrag is ingezameld door leerlingen uit de bovenbouw van 28 basisscholen. De leerlingen, 1700 in totaal, hebben eerst voorlichting gehad door Unicefvrijwilligers en zijn daarna sponsors gaan zoeken. In totaal hebben deze kinderen € 25.178,34 ingezameld voor Unicef.

Om 11 uur gaf wethouder Van Geest van de gemeente Grave het startsein voor de loop. Ongeveer 1400 wandelaars hebben genoten van de mooie wandeltocht van 6,5 kilometer door de bossen bij Gassel. Onderweg was er genoeg te zien en te doen. Toon en Toon zorgden voor accordeonmuziek bij de Gasselse molen, voor iedereen was er limonade en een appel en voor de hongerigen waren er broodjes knakworst te koop. Kinderen konden onderweg de antwoorden zoeken op een aantal vragen en maakten daarmee kans op een prijs. Het weer werkte geweldig mee, het was een prachtige dag om te wandelen. Bij de start/finish zorgde joekskapel de Notenkrakers voor muziek. Bij terugkomst kreeg iedereen een speld of een schoentje en een polsbandje met het motto van het doel waarvoor werd gelopen: Unicef – unite for children, unite against aids.

Het ingezamelde geld is bestemd voor de vele kinderen in Mozambique die te maken hebben met de gevolgen van hiv/aids. In Mozambique hebben meer dan 325.000 kinderen één of beide ouders verloren door aids. Veel van deze kinderen staan er alleen voor omdat er geen familie meer is die hen op kan vangen. Unicef leidt onder andere maatschappelijk werkers op die deze kinderen opsporen en hen officieel registreren, zodat ze naar school kunnen en in aanmerking komen voor bijvoorbeeld voedselhulp. Samen met buurtgenoten ontfermen zij zich over deze kinderen. Unicef zet zich ook in voor de bestrijding van aids door voorlichting, het begeleiden van zwangere vrouwen en het beschikbaar stellen van medicijnen voor geïnfecteerde kinderen.
Het geld dat nu bij de Unicefloop is ingezameld is een geweldige bijdrage aan het werk van Unicef!

Het Unicefcomité Land van Cuijk bedankt voor dit geweldige resultaat niet alleen alle kinderen en hun ouders maar ook de vele sponsors die de kinderen hebben gesteund en de 28 deelnemende scholen.
advertentie