Deel dit artikel ‹ Terug

Cabaret in Grypus

Geplaatst op: vrijdag 7 september 2007


In het nieuwe cabaretseizoen van Gryphus trakteren wij U op een heuse zevenklapper. Want na Vliegende Panters, Arie & Silvester, Plien & Bianca, Jochem Myjer, Schudden, Rooyackers, Kamps & Kamps, Droog Brood, Klaas van der Eerden, Alex Klaasen & Martine Sandifort, Ernst van der Pasch, Guido Weijers, Javier Guzman, André Manuel, Roué Verveer, Ronald Goedemondt, Katinka Polderman, Begijn Le Bleu en vele, vele anderen, kunt U ook komend jaar weer genieten van prachtige programma’s van (nieuw) Nederlands cabarettalent. Wij wensen U alvast veel plezier!

Sponsor
Het cabaretprogramma van Gryphus wordt mede mogelijk gemaakt door Geurts Fijntimmerwerk B.V. te Vierlingsbeek. Directie en medewerkers van Geurts Fijntimmerwerk B.V. houden namelijk van een gulle lach.

Vrijdag 21 september > Onno Innemee > De Typetjes DVD Tour
Op veler verzoek haalt Onno Innemee al zijn succesvolle typetjes uit eerdere programma’s nog eenmaal uit de kast. Ontroerende, hilarische, herkenbare, levensechte figuren uit zijn vroegere werk zoals De Angsthaas, Conny Van De Camping, De Dove Buikspreker en De Dronken Vader zullen de revue passeren in deze speciale De Typetjes DVD Tour. Komt dat zien, komt dat zien! En voor degenen die niet kunnen, komt er dus die DVD!

www.onnoinnemee.nl
www.harrykies.nl

Vrijdag 5 oktober > Alkemade & Bloemen > Wij Willen Ook Naar Huis (try-out)
Na zeven jaar zijn Alkemade & Bloemen meer dan alleen cabaretiers. Ze zijn vaste tekstschrijvers voor het radioprogramma Spijkers Met Koppen, waren te zien in Koppensnellers van Jack Spijkerman en in Shouf Shouf De Serie. Maar bovenal maken ze theater. Hun vorige programma was volgens de pers om in een gouden lijstje te zetten. Met hun nieuwe programma Wij Willen Ook Naar Huis gaan de heren voor platina. Alkemade & Bloemen staan garant voor tragikomisch theater en schrijnende scènes en zijn nog steeds met niemand te vergelijken. Alkemade & Bloemen, of zoals de pers het omschrijft: ‘Hoe bloedmooi diepe ellende kan zijn.’

www.alkemadeenbloemen.nl
www.dezee.nl

Vrijdag 16 november > Geen Familie > Ctrl+Alt+Del
Geen Familie bestaat uit Niels van der Laan en Jeroen Woe. Hun eerste avondvullende programma is een verrassende mix van cabaret, toneel en muziektheater, waarin internet een grote rol speelt. In hoog tempo volgen acts, scènes en liedjes elkaar op en haast ongemerkt ontvouwt zich een ontroerend verhaal. Een schitterende voorstelling waarin de absurde humor van het tweetal de boventoon voert.

In 2005 won Geen Familie de Wim Sonneveldprijs tijdens het Amsterdams Kleinkunst Festival. Daarnaast is het duo bekend van het cabaret van het radioprogramma Spijkers Met Koppen. Tijdens Ctrl+Alt+Del wordt Geen Familie muzikaal bijgestaan door multi-instrumentalist Peter Sambros.

www.geenfamilie.nl
www.bogen.nl

Vrijdag 14 december > Jochen Otten > Verover Alle Vrouwen Of Een Werelddeel Naar Keuze
Jochen Otten houdt in zijn tweede programma een kritisch en controversieel pleidooi voor de liefde in een tijdperk waarin alles zonder liefde aan de man wordt gebracht. Verover Alle Vrouwen Of Een Werelddeel Naar Keuze gaat over het hoe en waarom van exploderende liefdes, van de prijzen die betaald worden, van het ijs dat voortijdig of niet wil breken, over het afkappen en loslaten van contacten en het opbouwen van vertrouwen dat nergens toe leidt.

Jochen Otten verwierf een status aparte in de wereld van het cabaret. De sterke gelaagdheid en zijn verfijnde fysieke speelstijl zijn grensverleggend en zijn groteske verbeeldingen een traktatie voor het oog. Otten won de persoonlijkheidsprijs tijdens Cameretten 2003, de publieksprijs van de Holland Casino Podiumprijs 2004 en was finalist op het Leids Cabaret Festival 2004.

www.jochenotten.nl
www.dezee.nl

Vrijdag 22 februari > Daniël Arends > Joko 79
Daniël Arends (1979) groeide op in Bussum alwaar hij op zijn veertiende een baantje kreeg als schnabbelpianist in een hotel. Na de Academie voor Kleinkunst in Amsterdam en de cabaretgroep Vier Gasten, sloot hij zich in 2003 aan bij de fameuze Comedytrain. En nu is het dan tijd voor zijn eerste avondvullende soloprogramma Joko 79.

Wat verwacht U van deze nieuwkomer? Een onschuldige sketch, wat gevoelige liedjes hier en daar, een moralistisch eind, nog een kop koffie en gewoon weer naar huis? Vergeet het maar. Daniël Arends is in de kracht van zijn leven. Hij herinnert U eraan waarom U eigenlijk naar het theater gaat; biedt troost, stelt vragen en geeft antwoorden. Uiteraard met veel humor, muzikaliteit en een haast ongehoorde charme. Maar met nog veel meer dan dat. Omdat het kan. En omdat het moet.

Daniël Arends was de overtuigende winnaar van Cameretten 2006. In een uitverkocht Luxor te Rotterdam sleepte hij naast de juryprijs ook de publieksprijs in de wacht.

www.comedytrain.nl

Vrijdag 28 maart > Jandino Asporaat > Antilliaanse Pot
In Antilliaanse Pot nodigt de enthousiaste, creatieve, flamboyante, warmbloedige Rotterdamse Antilliaan Jandino U uit een kijkje te nemen in zijn keuken. Om te zien hoe hij zijn eigen Antilliaanse pot bereidt. Antilliaanse Pot symboliseert het leven. De ingrediënten die Jandino erin stopt en het recept dat gebruikt wordt, maken zijn levenssoep tot wat het is. Het is een beetje van hemzelf, en een beetje van zijn moeder. Pure emoties, pure lach, gewoon puur Jandino.

Jandino Asporaat won in 2005 de persoonlijkheidsprijs tijdens Cameretten in Rotterdam.

www.jandino.nl
www.mojotheater.nl

Vrijdag 25 april > Patrick Meijer > Oostenrijk, Een Land Vol Uitdagingen + Roel C. Verburg > Gebaseerd Op Een Waargebeurd Verhaal (dubbelprogramma)
Patrick Meijer, een beetje vreemd maar wel leuk! De winnaar van de Culture Comedy Award van 2005 is een opvallend mens. Ook inhoudelijk verschilt zijn optreden duidelijk van een standaard stand-up. Meijer zoekt in zijn voorstelling naar de ultieme grap als een golfsurfer naar de ‘perfect wave’. In zijn zoektocht deelt hij zijn instant hersenspinsels direct met zijn publiek. Het levert een show op vol surrealistische situaties met een hoge grapdichtheid.

Roel C. Verburg is de Clint Eastwood van het cabaret, al weet niemand wat hij daarmee bedoelt. Wel is duidelijk dat het podium van Roel C. is. Laat daar geen misverstand over bestaan. Een krachtig comedian met een originele invalshoek. Als extra gimmick: het moeiteloos achterstevoren praten. Soms urenlang. Gitaar op de rug en altijd inzetbaar. Hoort tot de vaste kern van de Comedy Explosion. Ook speelde Roel C. mee in het nooit uitgezonden televisieprogramma Comedy On Drugs.

www.patrickmeijer.nl
www.roelcverburg.nl
www.standup-comedy.nl

Alle zeven op een rijtje:
- vrijdag 21 september > Onno Innemee > De Typetjes DVD Tour
- vrijdag 5 oktober > Alkemade & Bloemen > Wij Willen Ook Naar Huis (try-out)
- vrijdag 16 november > Geen Familie > Ctrl+Alt+Del
- vrijdag 14 december > Jochen Otten > Verover Alle Vrouwen Of Een Werelddeel Naar Keuze
- vrijdag 22 februari > Daniël Arends > Joko 79
- vrijdag 28 maart > Jandino Asporaat > Antilliaanse Pot
- vrijdag 25 april > Patrick Meijer > Oostenrijk, Een Land Vol Uitdagingen + Roel C. Verburg > Gebaseerd Op Een Waargebeurd Verhaal (dubbelprogramma)

Kassa!
Alle voorstellingen beginnen om 21.00 uur. Gryphus is geopend vanaf 20.30 uur. Na aanvang van de voorstelling is er geen toegang meer tot de zaal. Entreekaarten zijn vanaf drie weken voor de voorstelling telefonisch te reserveren via 0478.631802 of 0478.630508. Reserveren via internet kan op www.gryphus.nl. Kaarten kosten 10,00 euro.

Jonger dan 20?
Valt U in die leeftijdscategorie dan kunt U profiteren van een geweldig aanbod. Geurts Fijntimmerwerk B.V. maakt het mogelijk dat bezoekers die jonger zijn dan 20 jaar een korting krijgen op de entreeprijs van 3,00 euro. Toon een geldig legitimatiebewijs aan de kassa en doe er Uw voordeel mee!

Locatie Gryphus
Grotestraat 18a | Vierlingsbeek | 0478.632053 | www.gryphus.nl
advertentie