Deel dit artikel ‹ Terug

Voor een middag dierverzorger in Zoo Parc Overloon

Geplaatst op: maandag 3 september 2007


Vanaf 12 september kunnen kinderen weer mee doen aan KidsPower in Zoo Parc Overloon. Iedere woensdag- en zaterdagmiddag van 12 september tot en met 31 oktober krijgen kinderen in Zoo Parc Overloon de kans om op een leuke manier kennis te maken met het beroep dierverzorger. Een kijkje nemen achter de schermen, eten klaarmaken in de voederschuur, verblijven aanharken en schoonmaken; het komt allemaal aan bod bij KidsPower. De kosten voor deelname aan KidsPower bedragen € 6,50 per persoon, dit is exclusief entree. Vanwege beperkte deelname is reserveren noodzakelijk.

Tijdens de rondleiding in de voederschuur leren de deelnemers van KidsPower over de verschillende voersoorten en welk dier welk soort voedsel krijgt. De kinderen maken met veel zorg het eten klaar voor bijvoorbeeld de ringstaartmaki’s en de neusberen. Tevens helpen de kinderen met het maken van verrijkingsmateriaal en gaan ze observeren wat de dieren ermee doen. Na het klaarmaken van het voedsel wordt het tijd om de handen uit de mouwen te steken. Gewapend met harken, emmers en scheppen gaan de kinderen aan de slag om de dieren van een schoon onderkomen te voorzien.

Na alle inspanning is het tijd om de dieren te voeren. Oog in oog staan met de prairiehonden, fruit geven aan de neusberen en de kamelen takken voeren; het komt allemaal aan bod bij KidsPower. Ter afsluiting kunnen de kinderen zelf smullen van een heerlijk patatje en krijgen ze een echte dierverzorgeroorkonde uitgereikt.

KidsPower is iedere woensdag- en zaterdagmiddag van 12 september tot en met 31 oktober en start om 13:30 uur. De kosten voor deelname zijn € 6,50 per persoon, dit is inclusief activiteit, patat, drinken en oorkonde, maar exclusief entree tot Zoo Parc Overloon. In verband met beperkte deelname is reserveren noodzakelijk. Inschrijvingen kunnen telefonisch worden doorgegeven via 0478-640046. Voor de exacte data zie www.overloonzoo.nl.

Openingstijden: mei t/m juni 9.30-18.00, juli t/m augustus 9.00-18.00, september 9.30-18.00, oktober t/m april 10.00-17.00

Entreeprijzen: Volwassenen € 13,50, kinderen 3 t/m 11 jaar € 11,50

Zoo Parc Overloon, Stevensbeekseweg 19-21, 5825 JB Overloon tel: 0478-640046 www.overloonzoo.nl
advertentie