Deel dit artikel ‹ Terug

Zoo Parc Overloon dingt mee naar de Zoo Awards 2011

Geplaatst op: dinsdag 19 juli 2011


Een bezoek aan de dierentuin is één van de populairste dagjes uit voor gezinnen en groepen. Om bezoekers de best mogelijke ervaring te kunnen bieden, willen dierentuinen graag weten wat dierentuinbezoekers belangrijk vinden tijdens hun bezoek. Daarom is deze week een grootschalig onderzoek gestart naar de mening van dierentuinbezoekers over de Nederlandse dierentuinen. Zoo Parc Overloon is ook onderdeel van het onderzoek en vraagt bezoekers hun mening te geven via een link op de website www.overloonzoo.nl. Aan het onderzoek is tevens een verkiezing verbonden; de dierentuin met de beste beoordeling ontvangt de Zoo Award 2011!

De Zoo Awards is een gezamenlijk initiatief van onderzoeks- & adviesbureau Q&A Research & Consultancy en Zoover.nl. Alle Nederlandse dierentuinen aangesloten bij de European Association of Zoos and Aquaria, waaronder Zoo Parc Overloon, kunnen worden beoordeeld. Naast de algemene Zoo Award 2011, die de dierentuin met de beste algemene beoordeling zal ontvangen, worden in drie categorieën extra awards uitgereikt. De drie categorieën zijn: Zoo met de mooiste dierenverblijven, Zoo die het meest kindvriendelijk is en Zoo die het meeste aandacht schenkt aan Natuurbehoud & Educatie. De award voor de Natuurbehoud & Educatie categorie wordt aangeboden door het Wereld Natuur Fonds.

Heb je onlangs een bezoek gebracht aan Zoo Parc Overloon? Laat dan via de link op www.overloonzoo.nl weten wat je ervaringen waren. Deelnemers aan het onderzoek maken kans op vele prijzen aangeboden door de deelnemende dierentuinen en door Disney. Er kan tot en met 31 oktober 2011 worden gestemd. Begin december 2011 volgt de uitslag en worden de Zoo Awards 2011 uitgereikt.
advertentie