Deel dit artikel ‹ Terug

Sensation Cheerleaders 8e op EK Cheerleading

Geplaatst op: donderdag 7 juli 2011


Op donderdag 30 juni ’11 reisden headcoach Anne-Marie Olçay-Jansen en partnerstunt-koppel Mayke Bongers en Rob Tonnaer af naar Praag, om deel te gaan nemen aan het EK Cheerleading van de European Cheer Union. De Sensation Cheerleaders behoorden tot de Nederlandse equipe, door plaatsing na de voorrondes van het NK Cheerleading & Cheerdance. Onder begeleiding van de Dutch Cheerleading Association (DCA) begon de busreis, vanaf het verzamelpunt in Zwolle.

Zaterdag 2 juli was de dag van de competitie. Deze begon met een indrukwekkende, feestelijke openingsceremonie in de sfeer van de olympische spelen, waarin alle landen en officials werden voorgesteld. Aansluitend startte de competitie, die diverse cheerdance- en cheerstuntcategoriën bevatte. De Sensation Cheerleaders kwamen uit in de categorie Senior Partnerstunt, waarbinnen het niveau zeer hoog lag. De insteek was dan ook vooral om ervaring op te doen, te leren, en in contact te komen met internationale cheerleaders. Desalniettemin lukte het Mayke en Rob om een zeer waardige partnerstunt-routine neer te zetten; geheel foutloos en keurig uitgevoerd. Dat bracht hen tot een 8e plaats in de ranking, wat een voortreffelijk resultaat is op Europees niveau, in aanmerking genomen dat het koppel nog maar slechts vijf maanden bezig is met partnerstunting. In reactie op de performance gaf de DCA aan, apetrots te zijn op Nederlands eerste partnerstuntkoppel.

Ook de andere afdelingen van de Sensation Cheerleaders timmeren flink aan de weg. De Peewees en Juniors hebben begin juni hun debuut gemaakt bij de Nederlandse Kampioenschappen Cheerdance. Deze vonden plaats in het Musis Sacrum te Arnhem. Beide teams kwamen met energieke, vrolijke routines, waar door de cheerleaders een voorbeeldige uitvoering aan werd gegeven. Onder begeleiding van de coaches, en onder de aanmoediging van een fikse fanclub en SC Cheerleaders, werd door beide teams de gouden trofee binnengesleept.
Tevens hebben de Sensation Cheerleaders hun debuut gemaakt met de eerste Groupstunt-deelname. In deze categorie krijgen maximaal 5 atleten 1 minuut tijd, om zoveel mogelijk stunts te laten zien van zo hoog mogelijk niveau. Het optreden verliep aardig, maar niet vlekkeloos. De Groupstuntformatie, genaamd SC Warriors, is trots en tevreden met de zilveren trofee.

Voor meer informatie: www.sensationcheerleaders.nl, of mail naar info@sensationcheerleaders.nl.
advertentie