Deel dit artikel ‹ Terug

Theatric Beats gaat terug naar haar roots

Geplaatst op: dinsdag 26 april 2011


Tweede stage vergroot festivalbeleving op Maaskade

Theatric Beats laat Maaskade Cuijk op zaterdag 18 juni oorverdovend op haar grondvesten trillen. Met twee stages, spectaculaire decors, verrassende acts en een internationale line-up wordt de bijzondere locatie omgetoverd tot een indrukwekkend festivalterrein. Kortom: een dag om nooit te vergeten voor 5000 danceliefhebbers!

Het concept van het succesvolle event is na vijf jaar compleet omgegooid. Eerder besloeg Theatric Beats twee dagen, Dance en Dutch. Hoewel de organisatie de laatste twee jaar veel plezier heeft beleefd aan Dutch, ligt de focus vanaf 2011 alleen op Dance. Theatric Beats is terug bij haar roots. ‘’Dit is waar het vijf jaar geleden is begonnen en waar ons hart ligt’’, vertelt Ruud Kremers, initiatiefnemer van het eerste uur. “Nu we Dutch hebben losgelaten, kunnen we ons focussen op waar we goed in zijn: het organiseren van een origineel knallend dance-event.”

Dit jaar presenteert Theatric Beats niet één, maar twee stages. Op de imponerende mainstage wordt house, club en electro gedraaid door namen als Gregor Salto, Mason, Boemklatsch en Nicky Romero. Uiteraard zal ook de Cuijkse grootheid Skitzofrenix zijn opwachting maken. Na Miami, Frankfurt en São Paulo is hij weer terug op zijn Maaskade.

Om het theatrale karakter te benadrukken staan er dit jaar twee live-acts op het programma. Shermanology, een van de successen van afgelopen editie, betreft geen verdere introductie. En Mason. Dit muzikale duo zal een complete liveshow neerzetten. Een volledig gesynchroniseerd en dus uniek spektakel dat je werkelijk van je sokken blaast. Tijdens de show neemt Mason (Lason en Coen) de complete kade over. Licht, geluid, visuals: alles komt tot leven in hun zeer speciale booth. Het is dus geen vooraf opgenomen show die afgedraaid wordt, alles is interactief.

Nieuw is de second stage, die een industrieel en alternatief karakter zal krijgen aan het passantenhaventje van Cuijk. Darko Esser, Bart Skills, Warren Fellow en Nakadia uit Thailand vertonen hier hun skills. Door de uitbreiding met een tweede podium wordt het terrein optimaal benut en zal de festivalbeleving opvallend veel groter zijn dan voorgaande jaren.

Ook nieuw is de aankleding. “Na vijf jaar is het hoog tijd voor vernieuwing. Omdat de taal van dance zich blijft ontwikkelen, is het logo door de tijd heen achterhaald”, aldus mede-initiatiefnemer Erik van de Ven. In het nieuwe dynamische logo verandert de ‘i’ in ‘Theatric’ continu van output en kleur, wat de theatraliteit van Theatric Beats illustreert.

De inzet van social media kan niet uitblijven bij een jong publiek. Op haar eigen Facebookpagina informeert de organisatie van Theatric Beats danceliefhebbers voortdurend over de line-up en tickets. Wie de pagina in de gaten houdt, weet dat het hard gaat met de voorverkoop. Early Bird tickets zijn nog verkrijgbaar via de website. Ook munten zijn online voordeliger: 10 voor 15 euro.

Kijk voor meer informatie op www.theatricbeats.nl.
advertentie