Deel dit artikel ‹ Terug

Kom dieren verzorgen in Zoo Parc Overloon

Geplaatst op: maandag 21 maart 2011


Ben je tussen de 6 en 12 jaar, ben je gek op dieren en heb je altijd al dierenverzorger willen worden? Of lijkt het je bijzonder spannend om een keer achter de schermen bij een dierentuin te mogen kijken en zelfs mee te helpen? Zorg dan dat je mee doet aan KidsPower: een middag als dierenverzorger in Zoo Parc Overloon. KidsPower is elke zaterdag- en woensdagmiddag van 26 maart tot en met 16 april. Je gaat niet alleen de dwergnijlpaarden van een schoon verblijf voorzien en voer klaar maken in de voerkeuken, je mag ook dieren als de pelikanen, kamelen, rendieren en stokstaartjes voeren! De kosten voor KidsPower bedragen € 8,50 per persoon, dit is exclusief entree. Vanwege beperkte deelname is reserveren noodzakelijk.

KidsPower staat dit jaar in het teken van ‘Spelen met je eten’. Thuis mag je niet met je eten spelen, maar in de dierentuin krijgen de dieren regelmatig speciaal ‘speelvoer’. In de natuur besteden dieren het grootste deel van hun dag aan het zoeken naar en bezig zijn met voedsel. In Zoo Parc Overloon krijgen de dieren meestal een kant-en-klaar dieet voorgeschoteld. Hierdoor hoeven de dieren veel minder tijd te besteden aan hun voeding, waardoor zij veel vrije tijd overhouden. Om te voorkomen dat de dieren zich gaan vervelen, krijgen zij daarom regelmatig voedsel aangeboden op een bijzondere manier, waardoor de dieren er meer moeite voor moeten doen. ‘Speelvoer’ dus eigenlijk.

Met KidsPower ga je zelf actief bezig met het speelvoer. Tijdens het ‘Spelen met je eten spel’ kom je erachter welk soort speelvoer bij welke diersoort past. Ook maak je zelf speelvoer, zoals fruitslingers en pindakaasdennenappels. Natuurlijk mag je daarna de bijzondere traktaties aan de dieren geven en kijken hoe ze met hun eten spelen.

Naast het maken van het speelvoer moeten nog een aantal andere belangrijke dierenverzorgerstaken worden vervuld. Je gaat verschillende menu´s voor de dieren maken met fruit, vlees en vis en natuurlijk zullen ook dierverblijven worden schoongemaakt. Na al deze inspanningen is het tijd om de dieren te voeren: een hele bijzondere ervaring!

Als afsluiting van het grote avontuur staat in het Panda Paviljoen een heerlijk patatje klaar en krijg je een echte dierenverzorgeroorkonde uitgereikt.

KidsPower is elke zaterdag- en woensdagmiddag van 26 maart tot en met 16 april en start om 13:30 uur. De kosten bedragen € 8,50 per persoon, dit is inclusief activiteit, patat, drinken, oorkonde en souvenir, maar exclusief entree tot Zoo Parc Overloon. In verband met beperkte deelname is reserveren noodzakelijk.
advertentie