Deel dit artikel ‹ Terug

Bijzondere nieuwe diersoort in Zoo Parc Overloon!

Geplaatst op: dinsdag 24 juli 2007


Afgelopen zaterdag, 21 juli, is in Zoo Parc Overloon een nieuwe diersoort geïntroduceerd; de Japanse serow, een geitachtige. Van deze bijzondere diersoort worden slechts achttien dieren in zeven dierentuinen in Europa gehuisvest. Zoo Parc Overloon is zelfs de enige dierentuin in Nederland met de Japanse serow in de diercollectie.

De Japanse serows in Zoo Parc Overloon zijn afkomstig uit een Oostenrijkse en Duitse dierentuin. De dieren, een mannetje en een vrouwtje, zaten al enige tijd achter de schermen om aan elkaar en hun nieuwe onderkomen te kunnen wennen. Zaterdag zijn ze voor het eerst in het buitenverblijf geïntroduceerd. Beide serows gingen voorzichtig op onderzoek uit in hun nieuwe omgeving, de introductie is voorspoedig verlopen.

Het eenjarige vrouwtje en mannetje hebben tot op heden nog geen jongen grootgebracht. We hopen dat de dieren het goed met elkaar kunnen vinden en dat ze de komende jaren in Zoo Parc Overloon voor nageslacht zullen zorgen.

Japanse serows zijn ongeveer tien jaar geleden naar Europa gekomen als staatsgeschenk van de Japanse keizer aan Duisland en Oostenrijk. Het was een geschenk om de vriendschap tussen de landen te bekrachtigen. De Japanse serows in Zoo Parc Overloon zijn nakomelingen van de dieren die jaren geleden naar Europa kwamen.

De Japanse serow komt in de natuur voor in de heuvelachtige bosgebieden van Taiwan en op de Japanse eilanden Honshu, Shikoku en Kyushu. De dagactieve serow is een goede klimmer en een behendige springer.
advertentie