Deel dit artikel ‹ Terug

50 jarig jubileum van Frans Vrijdag, jarenlang regisseur van Het Overloons Toneel

Geplaatst op: donderdag 10 maart 2011


Het heeft Hare Majesteit behaagd………..
Nadat “Hare Majesteit”, geflankeerd door twee lakeien en begeleid door vier beveiligers, waardig binnengeschreden was, sprak zij deze woorden.
Zij zette daarmee op een bijzondere manier regisseur Frans Vrijdag in het zonnetje.
Frans werd totaal overrompeld door het gebeuren, immers hij kwam gewoon naar de jaarvergadering van Het Overloons Toneel (HOT). Het was zorgvuldig geheim gehouden dat Frans Vrijdag gehuldigd zou worden omdat hij zich al vijftig jaar inzet voor het amateurtoneel in de regio Oost Brabant.
Hij ontving een oorkonde en het bijbehorende gouden speldje, met Zirkonia, van de Vereniging voor Amateurtoneel in Brabant. Frans werd lovend toegesproken door Cees van Leeuwen voor zijn jarenlange inzet voor Het Overloons Toneel. Frans was jarenlang een drijvende kracht achter grote producties als “Dagboek van Anne Frank”, “Dat Dorp Bestaat niet Meer”, en onlangs nog de grote jubileumproductie “De Storm” van ”Het Oveloons Toneel” samen met Fanfare “Vriendenkring”.
Frans was duidelijk geroerd door deze voor hem volledig onverwachte gebeurtenis. In zijn korte toespraak zei hij dan ook: “Ik kan gewoon niet zonder Het Overloons Toneel”. Hij is op zijn wenken bediend want de voorzitter van HOT verleende Frans een levenslang erelidmaatschap van HOT.
advertentie