Deel dit artikel ‹ Terug

Celtic festival on tour

Geplaatst op: woensdag 16 februari 2011


Siân James - Frères Guichen - Dervish

Drie topklasse acts uit de Keltische wereld in één gevarieerd, avondvullend programma. Dromerige zang, mystieke harp, virtuoos gitaarspel, swingende accordeon en snelle violen uit Wales, Bretagne en Ierland, het komt allemaal voorbij in Celtic festival on tour.

Zangeres en harpiste Siân James koestert een grote liefde voor de traditionele muziek uit Wales. Die heeft een heel eigen klankkleur, klinkt recht uit het hart en daardoor verrassend modern. James maakt al twintig jaar albums, is regelmatig te zien op de Britse televisie, werkte samen met mensen als Enya en Pete Wiley en treedt op in het Verenigd Koninkrijk, Ierland en de Verenigde Staten.
Link naar een You Tube van Siân James http://www.youtube.com/watch?v=8DfCA0aP7yQ&feature=player_embedded

De gebroeders Guichen brengen een perfecte crossover van Bretonse folk en melodieuze jazz, die elke zaal op zijn kop zal zetten. Gitarist Jean-Charles en accordeonist Fred zijn virtuoos en perfect op elkaar ingespeeld. De broers uit Bretagne schakelen moeiteloos van onnavolgbare loopjes naar dromerige melodieën en terug naar opzwepende ritmes. Een ontdekking.
Link naar een You Tube van Guichen Brothers http://www.youtube.com/watch?v=adk-cFmnuV4&feature=player_embedded

De avond wordt afgesloten door de Ierse topformatie Dervish, die geldt als invloedrijke vernieuwer in de Ierse traditionele muziek. De indrukwekkende albums, de vele prijzen die ze in de wacht sleepten en de kwaliteit van hun optredens brachten de band over de hele wereld, van China tot het Midden-Oosten, van de Verenigde Staten tot het grootse Rock in Rio festival in Brazilië.
Link naar een You Tube van Dervish http://www.youtube.com/watch?v=tNhso4Ir8Lw&feature=player_embedded

Celtic Festival in Schouwburg Cuijk: di 22 februari, 20.15 uur
advertentie