Deel dit artikel ‹ Terug

Eightball boppers presenteren nieuw Brabantsnummer

Geplaatst op: maandag 14 februari 2011


Is ut gen schaand opvolger van Ut huus stut te schudde en de Gèlen Daf

Eightball Boppers uit Sint Anthonis, Rijkevoort en Mill kennen we als een originele jaren vijftig rockabilly en rock-‘&-roll band. Maar ook hebben ze al enkele Brabantstalige nummers op hun naam staan. Daarvan is er weer eentje bijgekomen. Onlangs hebben de heren rockers “Is ut gen schaand” opgenomen en dit zal de komende carnaval bij hun optredens te horen zijn. Ook is het nummer uiteraard gratis te beluisteren en te downloaden via www.8bb.nl.

In 2005 brachten de Eightball Boppers Ut huus stut te schudde uit. Dit swingende rock-‘&-roll nummer met een hoog feestgehalte wordt tot op de dag van vandaag nog regelmatig gedraaid bij lokale en regionale omroepen. Ook bij hun live optredens door heel Nederland wordt dit nummer standaard aangevraagd. De Gèlen Daf was de opvolger en daarbij werd zelfs een heuse videoclip gemaakt. Deze clip was via Youtube en de site van de rockers een regelrechte hit. Een derde uitstapje naar het Brabantstalige werk kon dus niet uitblijven.

En die opvolger is er nu. Want onlangs werd Is ut gen schaand opgenomen in de studio van Lars Putter in Zeeland. Ook dit nummer is via www.8bb.nl te downloaden en staat de komende carnaval op het repertoire. Op de genoemde site is ook te zien waar Martijn Willems (Sint Anthonis), Bert Damink (Sint Anthonis), Willy Cornelissen (Rijkevoort) en Henk Honing (Mill) als Eightball Boppers de komende weken live aan het werk zullen zijn.
advertentie