Deel dit artikel ‹ Terug

Ga je dromen achterna in Zoo Parc Overloon!

Geplaatst op: dinsdag 3 juli 2007


Kunnen dieren dromen? En wat betekent het als je over een kikker of tijger droomt? Tijdens de bijzondere speurtocht 'Catch a dream!' kunnen kinderen in Zoo Parc Overloon hun dromen achterna en komen ze van alles te weten over de betekenis van dieren in hun dromen, dromenvangers en nachtmerries. 'Catch a dream!' wordt aangeboden in de maanden juli en augustus en is voor € 1,50 te verkrijgen aan de kassa. Deelnemers aan ‘Catch a dream’ maken kans op een leuke prijs!

Mensen zijn altijd gefascineerd geweest door dromen. Zo waren er in het Oude Egypte en bij de Grieken speciale droomtempels. Hier hoopten de dromers via hun dromen boodschappen te krijgen van de goden, waarbij ze begeleid werden door speciale droompriesters.

Ook bij indianen spelen dromen een belangrijke rol in de cultuur. Zo nemen jonge indianen deel aan een bijzonder droomritueel. Tijdens dit droomritueel maakt de indiaan onder andere kennis met zijn droomtotem, ook wel krachtdier genoemd. Dit dier beschermt hem gedurende zijn leven en bezorgt hem speciale gaven. Indianen kennen vele verschillende krachtdieren, zoals arend, kameleon en uil.

De speurtocht 'Catch a dream!' is verkrijgbaar in de maanden juli en augustus aan de kassa van Zoo Parc Overloon. Reserveren is niet nodig, de speurtocht is gedurende de hele dag op eigen gelegenheid te maken. De kosten bedragen € 1,50 per speurtocht. Wanneer de deelnemers na afloop hun antwoordstrookje inleveren bij de kassa maken ze kans op een leuke prijs!
advertentie