Deel dit artikel ‹ Terug

Zomeractiviteiten in het Liberty Park

Geplaatst op: maandag 2 juli 2007


Ook deze zomer organiseert het Liberty Park in Overloon weer een groot aantal zomeractiviteiten voor iedereen die geïnteresseerd is in de Tweede Wereldoorlog. Allereerst worden er tot en met 19 augustus dagelijks van zondag tot en met donderdag om 13.00 uur zogenaamde Dagelijks Leven-vertellingen gehouden. Ook is er op die dagen om 14.00 uur een rondleiding door de uitgebreide militaire collectie in het Marshall Museum. Daarbij wordt zowel ingegaan op de technische kant, maar ook op de maatschappelijke gevolgen van oorlog. Voor kleine kinderen is er Jumpy, een speciaal programma waarbij kinderen spelletjes kunnen doen, poppenkast kunnen kijken en geschminkt kunnen worden. Dit kinderprogramma wordt zeven dag per week aangeboden, vanaf half twaalf.

Deelname aan al deze activiteiten is voor museumbezoekers gratis en de voertaal is Nederlands.

Mensen die méér te weten willen komen over de Slag om Overloon kunnen op dinsdag, donderdag en zondag instappen in de Zonnetrein van Overloon. De Zonnetrein vertrekt op de parkeerplaats voor het Liberty Park. In een uur tijd wordt een route gereden die van Overloon richting Vierlingsbeek, Stevensbeek en Venray voert en waarbij in grote lijnen het historisch verloop van de slag uit 1944 wordt verteld. De kaartjes hiervoor kosten 3,50 euro per stuk en zijn te koop aan de kassa in het museum.

Tot slot zal op 18 en 19 augustus een speciaal demonstratieweekend zijn waarbij handvuurwapens en explosieven uit de Tweede Wereldoorlog worden getoond en toegelicht. Het publiek kan zelf dan voelen hoe zwaar de bepakking en de wapens waren, waarmee de soldaten ten strijde trokken.

Meer informatie: www.libertypark.nl
advertentie