Deel dit artikel ‹ Terug

Ziezo FM start in januari met 4 proefuitzendingen

Geplaatst op: maandag 6 december 2010In januari start er een pilot van 4 radioprogramma’s voor en over visueel gehandicapten. Dit wekelijkse 1 uur durende radioprogramma, “Ziezo FM” is gratis door (lokale) omroepen over te nemen en uit te zenden. Ondertussen hebben zich al ruim 60 omroepen aangemeld voor de 4 proefuitzendingen. Een overzicht van deelnemende omroepen is vanaf 1 januari te vinden op www.ziezofm.nl. Tot die tijd kunnen belangstellende omroepen zich daar ook aanmelden.

Het radioprogramma Ziezo FM is een initiatief van Corné Kremers uit Mill. Hij is voorlichter bij een bedrijf wat actief is in het maken van toegankelijke lectuur en informatie. “Daarnaast heb ik een eigen onderneming op het gebied van tekst, media en entertainment,” vertelt de 45 jarige Kremers. “Vanuit mijn werk als voorlichter merk ik vaak dat mensen die nooit wat te doen hebben met visueel gehandicapten een fout beeld hebben van blinden en slechtzienden. Dat wil ik met Ziezo FM bijstellen.” Corné Kremers die zelf blind is geeft aan dat het radioprogramma dan ook niet alleen voor visueel gehandicapten zelf maar vooral voor de omgeving en andere belangstellenden interessant zal zijn.

In Ziezo FM zijn vaste rubrieken te horen van o.a. het Loket Aangepast-lezen en de Ooglijn van Viziris. Corné Kremers: “Daarnaast behandelen we actuele onderwerpen en ontvangen we studiogasten.” Zo is er in de eerste Ziezo FM die in de eerste week van januari zal worden uitgezonden een interview met Ralf Habets. Hij is de eerste blinde prins carnaval in Nederland. “Als studiogasten hebben we Frederique Wissink en Gerard Kolman. Zij zijn voorlezers van boeken, kranten en tijdschriften en doen tevens de redactie van een speciaal luistertijdschrift voor kinderen.” Daarnaast is er iedere uitzending een prijsvraag waarmee diverse luisterboeken en andere leuke prijzen kan winnen.

Ziezo FM heeft voor de 4 pilot uitzendingen een subsidie ontvangen van stichting Winckel-Sweep. Deze stichting wil het welzijn van visueel gehandicapten bevorderen. Daarbij is Dedicon en de LSBS nauw betrokken.

Kijk voor meer informatie op www.ziezofm.nl of mail naar info@ziezofm.nl.
advertentie