Deel dit artikel ‹ Terug

Warme zoutwaterbron in Overloon aangetroffen

Geplaatst op: woensdag 17 november 2010


Geslaagde proefboring eerste stap op weg naar Thermaalbad Overloon

Er zijn vergevorderde plannen om bij het Schaartven in Overloon een Thermaalbad te realiseren. Met dat doel voor ogen is er van maandag 4 oktober tot en met woensdag 3 november 2010, in opdracht van initiatiefnemer Dick Vink uit Cuijk, bij het Schaartven in Overloon een proefboring uitgevoerd door Grondboorbedrijf Haitjema uit Dedemsvaart.

Na vier weken dag en nacht boren is, op een diepte van 600 meter, een bron aangetroffen die ruimschoots aan de verwachtingen beantwoord. De bron levert voldoende mineraalrijk water op met een temperatuur van ongeveer 30 graden Celsius. Het mineraalwater kan aan de strengste eisen, van de officiële (buitenlandse) instanties, voor semi-medische en balneologische toepassingen voldoen.

Met de successen van Sanadome in Nijmegen, Thermaalbad Arcen en Thermae 2000 in Bad Valkenburg als voorbeeld ontstaat met deze positieve uitkomst een stevige basis voor de ontwikkeling van een Thermaalbad bij het Schaartven in Overloon. Een unieke locatie die, gezien de prachtige ligging in een uitgestrekt bosgebied, de aanwezige toeristische infrastructuur en de goede bereikbaarheid (A73) alles in zich heeft om tot een bijzondere attractie, gericht op gezondheid en recreatie, uit te groeien.

Met de komende vergrijzing, het te verwachten economisch herstel en de grote belangstelling voor lichamelijke en geestelijke gezondheid voor ogen zal Thermaalbad Overloon volgens een nieuw concept, gebaseerd op een holistische (de mens als geheel) benadering, worden opgezet.

Voordat het zover is zal er nog veel werk moeten worden verzet met name om de ruimtelijke inpassing goed en verantwoord vorm te geven. Daarbij staat voorop dat het initiatief positief tegemoet wordt getreden vooral omdat het goed past in het ruimtelijke en recreatieve beleid van de gemeente Boxmeer zoals laatst door de gemeenteraad is vastgesteld in de “Structuurvisie Overloon”.

Nadere informatie vindt u op de website www.thermaalbadoverloon.nl.
advertentie