Theaterserie 'Snarenplukkers in Wild Verband' brengt een ode aan de liefde voor de gitaar Foto: Ron Koffeman Fotografie
Deel dit artikel ‹ Terug

Theaterserie 'Snarenplukkers in Wild Verband' brengt een ode aan de liefde voor de gitaar

Geplaatst op: vrijdag 10 november 2023


Inspirerende gasten, meeslepende muziek en onvergetelijke verhalen vormen de kern van 'Snarenplukkers in Wild Verband', een serie over gitaarmuziek. De serie start op woensdag 29 november met een tweede seizoen.

Met de gitaar op schoot en een wervelende huisband onder leiding van presentator en gitarist Bart-Jan Baartmans, nemen gerenommeerde muzikanten zoals Ruben Hoeke, Ed Struilaart, Bertolf, Theo Sieben en andere getalenteerde artiesten je mee in hun verhaal. Ontdek hun muzikale inspiratiebronnen, hun leven in de schijnwerpers en de zoektocht naar een unieke sound. 


Iconen van de Nederlandse muziekscene

De interviews gaan over het leven van de gitarist. Hoe kwamen ze in aanraking met het instrument, welke momenten waren bepalend, en wat is hun favoriete gitaar? Van alles komt aan bod. Baartmans: “Snarenplukkers geeft best een intiem inkijkje in iemands leven. Het is een beetje zoals Zomergasten op tv. Het gaat ergens over.”

Baartmans kijkt uit naar de nieuwe reeks, die begint in november. “Dit seizoen heb ik gitaristen uitgenodigd die net iets minder voor de hand liggen, maar het zijn stuk voor stuk mensen die volledig voor de muziek gaan. Ze spelen mee met de grote artiesten in Nederland of hebben een bijzonder verhaal te vertellen.”

“Martijn Ouweneel speelt bijvoorbeeld in de band van Danny Vera, Theo Sieben staat met Douwe Bob op het podium en Martijn van Agt begeleidde jarenlang Ilse de Lange en Anouk.”

Over de eerste editie, op woensdag 29 november, kan hij al het volgende verklappen: “Ruben Hoeke verzamelt gitaren voor kansarme jongeren. Verder komt hij uit een bijzondere muzikale familie. Zijn vader Rob Hoeke was een van de grootste boogiewoogie pianisten van ons land.”

De serie Snarenplukkers in Wild verband is afwisselend te zien in Schouwburg Cuijk, Huistheater De Steenakker in Haps en het Veerhuis in Oeffelt. De eerste editie is op woensdag 29 november in Schouwburg Cuijk, met Ruben Hoeke. Voor meer informatie en kaartverkoop, bezoek de website www.schouwburgcuijk.nl/snarenplukkers