Verschillende exposities in de bibliotheek Verschillende exposities in de bibliotheek
Deel dit artikel ‹ Terug

Verschillende exposities in de bibliotheek

Geplaatst op: maandag 6 november 2023


In meerdere bibliotheken in onze omgeving zijn de komende maanden inspirerende exposities te bewonderen. 


Bergen – Schilderijen MarjaArt

Wat Marja Seuntiens drijft bij het maken van kunst is het verbinden met haar gut feeling, met de herinneringen en de beelden die opborrelen. In de bibliotheek toont Marja aquarel kaarten en aquarels in lijsten waarbij ze haar inspiratie voornamelijk heeft gehaald uit haar liefde voor Frida Kahlo. Hier heeft ze haar eigen interpretatie aan gegeven. 

De expositie is beschikbaar tot 31 december.


Cuijk – Haakwerk Joyce Zitter

Haken is verslavend! Joyce Zitter is gegrepen door haken en maakt wat haar intuïtie haar ingeeft. Dat gaat van omslagdoeken, tot dekens en poppetjes. Kom in het nieuwe Huis van Cuijk de gevarieerde collectie van Joyce’s haakwerk bewonderen! 

De expositie is beschikbaar tot 31 december.


Gennep – Gekleurde koppen Hay van Arensbergen

De gekleurde koppen van Hay van Arensbergen zijn een feest om te bekijken. Hay beleeft plezier aan het maken van zijn werk, en dat zie je er goed aan af. Hij is bij verschillende kunstenaars in de leer geweest en werkt momenteel graag met acrylverf die hij zelf mengt. Sinds 2019 is zijn werk te zien in de fietstunnel nabij de Maasbrug, en nu dus ook bij ons in de kenniskeuken! 

De expositie is beschikbaar tot 4 december.


Gennep – Dominosteentjes Francien van der Heijden 

Dominosteentjes; heel normaal toch? Dat is Francien van der Heijden niet met je eens. Zij ziet de schoonheid erin en dit heeft een bijzondere en uitgebreide verzameling opgeleverd. Kom in Gennep ervaren wat dominosteentjes zo bijzonder maakt, en ontdek waar deze voorliefde bij Francien vandaan komt. 

De expositie is beschikbaar tot 31 december.


Grave – ZIJN Germaine Limpens

Germaine Limpens wordt geïnspireerd door natuurlijke materialen en probeert maatschappelijke signalen op verdekte wijze in haar werk te verwerken. Bij voorkeur lokt ze de kracht van het toeval uit: hoe fijn dat we elkaar treffen. Ze vindt het fijn om het creatieve te laten gebeuren, zonder het vooraf te bedenken. Het staat gewoon. 

De expositie is beschikbaar tot 31 december.


Mill – TAStbare herinneringen Babette Peters

Sinds Babette Peters als kind op de naaikamer van haar moeder de grote karaf met knopen mocht omkiepen, is ze verkocht. In haar werk is veel ruimte voor spontaniteit, hergebruik van materiaal en ambacht. Oude producten krijgen van Babette een nieuw leven, waardoor oude herinneringen niet ongebruikt in de kast blijven liggen. In deze expositie geeft ze een kijkje achter de schermen waarbij het proces van begin tot eind zichtbaar wordt.

De expositie is beschikbaar tot 31 januari .


Sint Anthonis – Viltwerk Tjally Dirriwachter

Tjally Dirriwachter exposeert werk van heel klein tot heel groot. Tjally kan van wol alles maken: ze verft het, geeft het vorm en werkt van heel fijn tot heel grof. Ze maakt wandkleden, tapijttegels, mandala’s, keien, beeldjes, kussens en vrij driedimensionaal werk. Ze combineert het vilt graag met materialen zoals hout of aluminium. 

Op 29 november geeft Tjally een meet & greet in Sint Anthonis, ontmoet haar tussen 14.00u en 16.00u! 

De expositie is beschikbaar tot 7 januari.


Heb je zelf ook een talent? Lijkt het je leuk om eens te exposeren? Neem contact met ons op via www.biblioplus.nl/exposities