Deel dit artikel ‹ Terug

Boxmeerse cheerleaders pakken brons op NK Cheerdance

Geplaatst op: dinsdag 12 oktober 2010


Op 10-10-’10 nam het Seniors-team van de Sensation Cheerleaders deel aan de finale van het NK Cheerdance (DRU fabriek – Ulft). Na een reeks van drie voorrondes, die plaatsvonden in februari (Drachten), april (Dronten) en juni (Arnhem), wist het team voldoende punten te behalen om zich voor de finale te plaatsen.

In de finale stonden de Sensation Cheerleaders tegenover twee sterke teams, die eerder dit jaar al deelnamen in internationale competities. De Stardancers waren onlangs aanwezig op de European Open en Reloaded Danceteam eindigde hoog op de Cheerleading Worlds in Amerika. Naast deze tegenstanders, hadden de leden van de Sensation Cheerleaders te kampen met zware blessures; een gescheurde hamstring, ontstoken schouders en gekneusde polsen. Tóch bezat het team, ondanks de omstandigheden, over een sterke wilskracht om het tot een zo goed mogelijke prestatie te brengen in de finale.

De routine van de Sensation Cheerleaders verliep vlekkeloos. De dames genoten zichtbaar van het optreden en gaven alles wat ze hadden; de performance verliep naar tevredenheid.
De jury beoordeelde de dames onder andere op choreografie, danstechniek en synchroniteit. Bij de prijsuitreiking nam het team de bronzen trofee in ontvangst van Nelson Petter, het hoofd van de Dutch Cheerleading Association.

Coach Anne-Marie Olçay-Jansen: “Ik ben uiterst trots en tevreden met dit resultaat. We hebben in de finale onze eigen hoogste score van de voorrondes verbeterd; een prestatie waar we hard voor hebben gewerkt. Bovendien is Cheerdance niet ons specialisme, maar ligt Cheerleading ons beter. Bij Cheerleading wordt dans gecombineerd met turnen, piramides en stunts. Volgend jaar zullen deze twee categorieën gesplitst worden op het NK, waardoor wij beter op onze plek zullen zitten. We kijken er al heel erg naar uit om in 2011 deel te gaan nemen, maar we kijken ook heel positief terug op de competitie van 2010 en onze derde plaats.”

Wie geïnteresseerd is om ook cheerleader te worden kan zich nog steeds aanmelden. Bij de Peewees (6 t/m 10 jaar) zijn nog twee plekken vrij, bij de Juniors (11 t/m 15 jaar) zijn nog acht plekken vrij en voor de Seniors (16+) kan men zich opgeven om een try-out te volgen. Ook jongens vanaf 16 jaar zijn welkom in het Co-ed team. Contact via info@sensationcheerleaders.nl.
advertentie