Kinderboekenweek in de Bibliotheek Kinderboekenschrijver Jozua Douglas vertelt op zondag 15 oktober over zijn verhalen in Bibliotheek Grave
Deel dit artikel ‹ Terug

Kinderboekenweek in de Bibliotheek

Geplaatst op: vrijdag 15 september 2023


Tijdens de Kinderboekenweek van 4 t/m 15 oktober, organiseert BiblioPlus verschillende activiteiten voor kinderen van 3 tot en met 12 jaar. Deze Kinderboekenweek staat het thema ‘Bij mij thuis’ centraal. Ieder heeft immers een eigen verhaal. Kinderen ontdekken deze verhalen en maken kennis met de wereld om zich heen. Kijk voor alle activiteiten, data, tijden en om te reserveren op www.biblioplus.nl/kbw 


Schrijver op bezoek: Jozua Douglas

Kinderen kunnen de bekende schrijver Jozua Douglas ontmoeten en al hun vragen stellen. De schrijver van o.a. Bureau SPEURNEUS, De eilanden ruzie, De ongelooflijke Ravi Ravioli, De gruwelijke generaal en De verschrikkelijke badmeester! Jozua bezoekt de bieb in Grave op zondagmiddag 15 oktober. Super leuk voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. 


TechLab workshops: Bouw jouw magische huis in 3D

Het TechLab brengt een bezoekje aan bieb Cuijk, Boxmeer en Gennep met een toffe Kinderboekenweek-workshop. Kinderen van 8 t/m 12 jaar kunnen aan de slag met het programma Tinkercad om een eigen magische huis te ontwerpen in 3D. 


Poppenkastvoorstelling: Oost west, thuis best

De bekende poppenkastspeler Frank Peters heeft speciaal voor de Kinderboekenweek weer een fantastische poppenkastvoorstelling gemaakt voor kinderen van 3 t/m 8 jaar en iedereen die van poppenkast houdt. Deze keer gaat Jan Klaassen op bezoek bij boer Bart, koning Bollebuik, opa Jaap, heksje Troelala om te kijken hoe het bij hen thuis is. En natuurlijk komt hij na alle bezoekjes gezellig thuis bij zijn Katrijntje.

Kom knutselen in de bieb!

In bibliotheek Grave, Mill en Bergen kunnen kinderen gezellig komen knutselen binnen het thema van de Kinderboekenweek. 

Gratis Kinderboekenkrant

Er wordt een super gave Kinderboekenweek krant uitgebracht tijdens de Kinderboekenweek. Kinderen kunnen hem gratis op komen halen in de bibliotheek (op=op). In deze krant lezen kinderen weetjes over gebruiken en culturen, krijgen ze boekentips en spelen ze spelletjes. 


Lezen is een feest 

De Kinderboekenweek is een prachtig moment om kinderen het plezier dat boeken kunnen geven extra te laten ervaren. Ze kunnen zich verdiepen in het thema van dit jaar en dat nodigt ze uit om met boeken op verder onderzoek uit te gaan. Super gave (voor)leesboeken zijn het hele jaar te leen bij de bibliotheek en een lidmaatschap voor kinderen is helemaal gratis.